Review: Proform M7 loopband

Review: Proform M7 Loopband

Proform M7 LoopbandProform loopbanden hebben een benijdenswaardige reputatie voor het verpakken van veel specificaties in hun machines tegen een zeer schappelijke prijs. Dus zodra Proform de M7 loopband introduceerde, konden wij niet wachten een review te schrijven over deze nieuwe betaalbare loopband (in Nederland te te koop voor minder dan 1000 euro) van het merk Proform!

 

Hoewel de montage van de M7 in vergelijking met het voorgaande model wat meer recht toe recht aan is en alles net wat makkelijker en beter in elkaar past, raden we aan de handleiding zeer nauwgezet te volgen en de hulp van een tweede persoon in te schakelen. De montage is zeker niet moeilijk, maar zoals eigenlijk bij alle Proform loopbanden is de montage wat gecompliceerder dan bij andere gerenommeerde merken zoals Life Fitness, Tunturi en BH Fitness.

Zodra alles volgens de handleiding is gemonteerd echter, dan wordt direct duidelijk dat we te maken hebben met een serieuze, full-size loopband met een nette en degelijke uitstraling. De M7 is echt niet te vergelijken met de goedkope budget loopbanden welke je al voor rond de 500 euro kunt kopen. In vergelijking met deze goedkope loopbanden is de Proform M7 loopband echt een beest!

Maar: werkt de Proform M7 loopband net zo goed als deze eruit ziet?

De Proform M7 loopband wordt aangedreven door een duurzame motor met een continu vermogen van maar liefst 2,5 pk. Laat je niet misleiden door de budget loopbanden waar men alleen maar spreekt over het zogenaamde piekvermogen. Dit wordt alleen gedaan omdat leveranciers graag strooien met hoge cijfers, echter het piekvermogen zegt niets over het vermogen dat de motor daadwerkelijk gedurende een langere tijd kan leveren. Kijk daarom alleen naar het continu vermogen.

 

De 2,5 PK continu sterke motor van de Proform M7 loopband is weliswaar zeker niet de stilste in ons assortiment maar de motor is goed in wat deze moet doen: het aandrijven van de loopband en het versnellen naar een topsnelheid van maar liefst 18 kilometer per uur!

 

Veel voordelig geprijsde loopbanden hebben doorgaans een loopoppervlakte van ca. 40 cm breed en een lengte van tussen de 120 en 130 cm en vanwege deze beperkte afmetingen zijn deze loopbanden eigenlijk alleen echt geschikt voor snel wandelen of joggen. Proform is er echter in geslaagd een betaalbare loopband te fabriceren welke toch is voorzien van een full-size loopoppervlakte van maar liefst 51 cm breed met een lengte van 140 cm. Door deze ruime afmetingen is deze loopband ook geschikt voor de meer fanatieke hardlopers zonder dat men zich zorgen hoeft te maken een misstap te maken.

 

Het loopoppervlakte van de Proform M7 is uitgerust met het befaamde “ProShox” schokdempingsysteem van Proform. Dit zorgt voor extra demping en verminderd de belasting op de gewrichten tijdens het hardlopen. Juist deze impact welke je tijdens het lopen op straat ervaart zorgt bij veel hardloper voor vervelende blessures.

De M7 loopband is voorzien van een grote console met alleen die toetsen die noodzakelijk zijn om de machine eenvoudig te bedienen. Er zijn 10 snelheid en 10 hellingspercentage sneltoetsen waardoor je snel en eenvoudig de snelheid en helling kunt aanpassen, zonder vele keren op een plus- of mintoets te moeten drukken.

De feedback wordt verstrekt door het LCD-scherm (verlicht) op het midden van de console. Hoewel dit zeker niet het grootste display is, is het wel duidelijk en netjes georganiseerd. Je kan schakelen tussen de verschillende statistieken middels de “display prioriteit” knop.

Er is een behoorlijke selectie aan programma’s ingebouwd in de console. Naast de handmatige bediening van de Proform M7 loopband zijn er in totaal maar liefst 18 programma’s bestaande uit:

 

  • 5 programma’s gericht op calorieverbranding
  • 5 programma’s gericht op snelheidstraining
  • 5 intensiteitsprogramma’s
  • 3 hellingsprogramma’s (incline programma’s)

 

In aanvulling op de handsensoren voor hartslagmeting (welke onpraktisch en onnauwkeurig zijn) is de Proform M7 loopband uitgerust met  een Polar-compatible hartslagontvanger. Dit maakt het mogelijk de hartslag te meten middels een draadloze borstband, welke de gegevens draadloos doorstuurt naar de console van de M7 loopband.

Tot slot is de console van de M7 loopband voorzien van een paar luidsprekers, welke voor loopbandluidsprekers althans nog een zeer redelijk geluid produceren.

Al met al kunnen we de conclusie trekken dat de M7 veel “value for money” levert. Het is een kwalitatief uitstekende loopband en is voorzien van meer dan voldoende programma’s.