Homegyms en Multi Machines

Multifunctional Trainer (Multi Machine)

Functional Trainers, ook wel multi machines genaamd, bieden de mogelijkheid een groot aantal oefeningen uit te voeren met natuurlijke beweingen welke je in het dagelijks leven ook zal maken. Je richt je dus niet specifiek op 1 spier, maar op de hele spiergroep welke betrokken is bij een beweging. Een manier van sporten waar je dus ook echt wat aan hebt in het leven.

Dat is het grote onderscheid van de traditionele krachtstations, waarop je gecontroleerde bewegingen uitvoert, dus waarbij de focus op slechts één spier(groep) zal liggen. Dit laatste is met name effectief voor het opbouwen van massa en volume (bodybuilding) maar is niet functioneel.

 

Krachtstation


Een totale sportschool in één apparaat bij je thuis. Zo kan je een krachtstation, ook wel homegym genoemd, het beste omschrijven. Een krachtstation stelt je in staat om bijna alle grote spiergroepen te kunnen trainen, al helemaal als de home gym ook is uitgerust met een beenstation.

Waarom een homegym kopen?


Vooral voor de beginnende krachtsporter verdient een krachtstation de voorkeur boven het trainen met vrije gewichten. Hoewel trainen met vrije gewichten voor de gevorderde krachtsporter de voorkeur geniet omdat er meer spieren worden aangesproken, vergt dit ook een grote mate van techniek en stabilieit. Dit ontbreekt bij de beginnende kwachtsporter waardoor de kans op blessures bij het trainen met vrije gewichten erg groot is.

Desalnietemin is een krachtstation een ideale oplossing voor iedereen die thuis aan zijn kracht en spiermassa wilt werken. Het neemt relatief weinig ruimte in beslag, je kan (bijna) alle spiergroepen trainen en je hoeft geen flinke investering te doen in gewichten, stangen en halterbanken.

Zoals eerder beschreven is een functioneel alternatief een (multi)functional trainer: trainen met natuurlijke bewegingen op een apparaat, waarbij je dus ook niet hoeft te investeren in stangen, schijven en ander gewichten.

167 Producten
Loading...
Body-Solid Stock Opruiming - G6B Homegym | Gratis levering
€2.995,00 €2.495,00
Levering met installatie mogelijk! -17%
Body-Solid G6BR Homegym - Red/Black - Gratis levering
€2.795,00 €2.495,00
Levering met installatie mogelijk! -11%
Body-Solid GDCC210 functional trainer  - gratis levering
€2.295,00 €1.895,00
Installatie op locatie mogelijk -17%