Olympische halterstang

50 mm halterstang (olympische halterstang):

Een 50 mm halterstang oftewel Olympische halterstang kopen? Bij Fitnesskoerier vindt je een ruim assortiment Olympische halterstangen met een diameter van 50 mm. Gebruik alleen Olympische halterschijven met een boring van 50 mm op deze stangen. Dit zijn topkwaliteit stangen geschikt voor in de sportschool. Olympische halterstangen zijn veel zwaarder belastbaar dan standaard 30 mm halterstangen. Er zijn zelfs Olympische stangen welke tot meer dan 600 kg belast kunnen worden. De meest populaire halterstang is de Muscle-Power MP813 met een lengte van 218 cm en een belastbaarheid tot 454 kilogram.

De voordelen van een Olympische halterstang

  • Standaard 30 mm halterstangen zijn om en nabij de 30 mm. Dit geeft dus aan dat er alsnog genoeg variatie in de diktes is dat er nooit garantie kan worden gegeven dat schijven van verschillende merken op deze halterstang zullen passen.
  • Olympische halterstangen hebben toleranties waaraan voldaan MOET worden, met andere woorden: de diameter van de Olympische halterstang mag niet afwijken en moet altijd 50 mm zijn. Het maakt dus niet uit van welk merk je een Olympische halterschijf koopt, het past ALTIJD.
  • Olympische halterschijven moeten ook aan de voorgeschreven regels voldoen: het gat moet 50 mm zijn en de grootste halterschijven mogen een diameter van maximaal 450 mm hebben. Hiermee ben je ervan verzekerd dat alle halterschijven altijd zullen passen en je dus zonder problemen kan mixen en matchen.
  • De sleeves van de Olympische halterstang (daar waar je de halterschijven op doet) kunnen soepel draaien. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld cleans en snatches kunt uitvoeren zonder dat de ellebogen te zwaar belast worden. Je hoeft je polsen immers niet mee te draaien met de halterstang.
  • Behalve gewone halterschijven (of het nu rubberen of gietijzeren halterschijven zijn) kan je met een Olympische halterstang ook Bumperplates gebruiken, welke zijn ontworpen om te laten vallen zonder te beschadigen of schade aan de halterstang te veroorzaken.
  • Gewone 30 mm halterstangen kunnen doorgaans niet meer aan dan 160 kg voordat deze onherstelbaar verbuigen. De Olympische halterstang kan gewichten tot wel 680 kg aan zonder te verbuigen.
13 Producten