Fitnessblog

Het vliegwiel - is gewicht nog wel de belangrijkste factor?

Het vliegwiel - is gewicht nog wel de belangrijkste factor?

Wat is het gewicht van het vliegwiel? Het is een vraag die vaak gesteld wordt. En terecht ook, een zwaar vliegwiel is voor de meeste gebruikers van groot belang. Vroeger was dit steeds de redenering: “hoe zwaarder het vliegwiel, hoe soepeler de omwenteling, hoe aangenamer de training”. Maar klopt deze redenering nog altijd? Lees verder.

Inpsire Dual Station Krachtapparaten - de must have voor iedere gym!

Inpsire Dual Station Krachtapparaten - de must have voor iedere gym!

De Finnlo Inspire reeks heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een aantal unieke producten binnen het krachtgamma. Zo heb je de Inspire M1, De Body-Lift en FT2 Multi-Gyms. Met in 2019 de komst van de commercial Inspire Dual Stations hebben ze een unieke reeks neergezet. Maar wat maakt ze dan anders dan andere krachtstations? En waarom zijn ze ideaal voor elke fysio, PT, hotel of bedrijf?

De voordelen en verschillen van een Bowflex LateralX Trainer

De voordelen en verschillen van een Bowflex LateralX Trainer

De Bowflex LateralX biedt een totaal nieuwe manier van trainen waarbij je in 3 dimensies beweegt. Niet alleen meer van achter naar voren, maar je zal ook een zijwaartse (laterale) beweging maken. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze nieuwe manier van trainen? Lees verder...

Bouw de perfecte homegym

Bouw de perfecte homegym

Het opbouwen van een fitnessruimte thuis hoeft niet bijzonder duur te zijn. Vaak verspillen mensen veel geld aan onnodige cardio-apparatuur, multi-gyms en te dure gespecialiseerde producten die eigenlijk al niet zo heel erg handig zijn in een commerciële sportschool, laat staan in een trainingsruimte voor thuis. Er is dan ook geen enkele reden te bedenken waarom je geen volledig functionerende persoonlijke fitnessruimte zou kunnen creëren die de tand des tijds doorstaat voor een bedrag tussen € 2.000 en € 3000.

De (Crossfit) Powersled - Ultra effectief

De (Crossfit) Powersled - Ultra effectief

Laat je niet misleiden door zijn eenvoud: een Powersled is één van de meest sterke en indrukwekkende tools die je in de sportschool kunt vinden. De Powersled, ook wel de Push and Pull sled genaamd, heeft de kracht om je in een oogwenk te vervullen van eerbied tijdens het uitvoeren van elke denkbare atletische oefening.

Je kunt powersled oefeningen uitvoeren om je conditie te verbeteren, vet te verliezen of spieren op te bouwen, maar je kunt er ook iedere andere sport-specifieke training op beoefenen. De powersled werkt in op elke spier in je lichaam en tegelijkertijd test hij je geest. De Powersled test je eigen fysieke kunnen tot het uiterste!

Klinkt dat interessant? Lees dan verder want we geven je graag de vier grootste voordelen van een powersled training: