Fitnessblog

24 uur Burpees voor Australie

  • Geplaatst op
  • Door Silvana Hoeberichts
24 uur Burpees voor Australie

De bosbranden in Australië kunnen je niet ontgaan zijn. De brandweerlieden en dieren die hier onder lijden, voor vechten en geen tijd hebben voor pauze, moeten worden gesteund!

Ik ga op zaterdag 18 januari 24 uur lang BURPEES maken om geld in te zamelen voor WildLife en Fireman. HELP MIJ!

De Octane Trifecta HIIT toestellen - Ontdek de voordelen voor jouw studio

De Octane Trifecta HIIT toestellen - Ontdek de voordelen voor jouw studio

Met de nieuwste Octane Ro roeier is de Trifecta HIIT serie compleet. Naast de roeier heb je de de Airdyne ADX & de Max Trainer MTX. Stuk voor stuk de bruutste HIIT machines op de markt. Maar wat maakt de Trifecta Serie zo speciaal? Als we de toestellen gaan bekijken hebben ze allemaal een aantal gemeenschappelijke kenmerken.

De voordelen van Supersets!

De voordelen van Supersets!

Om te kunnen bewegen heeft ons lichaam een complex systeem van hefbomen nodig, spieren die tegelijkertijd werken en zorgen voor efficiënte en veilige bewegingen. De hoofdbewegingen van ons lichaam worden geactiveerd door de zogenaamde agonistische spieren. Door samen te trekken zorgen deze spieren voor een buigende beweging van onze gewrichten. De agnostische spieren werken samen met antagonistische spieren, die een tegenovergestelde beweging maken en dus strekken. Voor het uitvoeren van veel van onze bewegingen gebruiken we diverse van zulke paren spieren, ook wel antagonistische spieren genoemd.

Antagonistische spieren werken altijd samen: wanneer één van de spieren samentrekt ontspant de andere spier. Een voorbeeld: de agonistische biceps trekt samen en de antagonistische triceps helpt om die beweging te beheren en sturen.