Life Fitness T3 en F3 loopband

De Life Fitness F3 of de T3 kopen?

Life Fitness F3 en T3 LoopbandDe Life Fitness F3 loopband en de Life Fitness T3 loopband  zijn feitelijk dezelfde loopbanden, echter met één groot verschil: de F3 (de F staat voor “Foldable”) is een opklapbare loopband. De T3 loopband is niet opklapbaar.  Welke moet je dan kiezen?


Indien ruimte geen issue is, dan adviseren wij om altijd voor de Life Fitness T3 te gaan. Doordat de Life Fitness T3 niet opklapbaar is, betekent dit dat er dus ook geen “scharnierpunten” zijn. Dit komt de sterkte van het frame alleen maar ten goede.


Is ruimte wel een factor, dan moet je altijd voor de Life Fitness F3 loopband kiezen. Deze is na gebruik omhoog te klappen waardoor de loopband, wanneer deze niet gebruikt wordt, aanzienlijk minder ruimte in beslag zal nemen. Deze is verrijdbaar, dus je zet de F3 loopband dan ook makkelijk aan de kant. Ja, het frame is dus theoretisch iets minder sterk dan dat van een T3, maar zoals we van Life Fitness gewend zijn, is de sterkte en kwaliteit nog altijd van het frame nog altijd van een niveau waar veel andere merken alleen van kunnen dromen.


De Life Fitness T3 en F3 loopbanden zijn een zeldzaam verschijnsel. Deze Life Fitness loopbanden hebben in tegenstelling tot andere loopbanden een hoge kwaliteit motor en elektronica. De FlexDeck technologie maakt deze loopbanden ook aantrekkelijker dan goedkopere loopbanden.  De Life Fitness F3 en T3 loopband heeft een sterke basis en is verkrijgbaar met 2 consoles, de “GO” uitvoering of de “TRACK” uitvoering (hieronder volgt verdere toelichting). Het loopoppervlak heeft een lengte van 140 cm en een breedte van 51 cm.


De Life Fitness F3 en T3 loopbanden hebben een krachtigere motor dan het instapmodel, de Life Fitness F1 Smart loopband. Daarnaast bieden de T3 en F3 modellen de keuze tussen 2 verschillende consoles; de GO en de Track+ console.

Life Fitness T3 / F3 GO

 De “GO” console is de basisoptie maar biedt alle benodigde opties voor een effectieve work-out. 13 programma’s waarvan 3 basisprogramma’s, 2 wat moeilijkere programma’s, 3 doelgerichte programma’s en 5 HRC programma’s.  De “GO” console laat 2 gebruikersprofielen toe die opgeslagen kunnen worden voor een volgende training.  De volgende keer dat je gaat trainen kun je dus snel starten met behulp van de Quick start knop.

Life Fitness T3 / F3 Track+

 De “TRACK” console gaat een stukje verder dan de “GO”console. De “TRACK” console is niet alleen iPod compatible voor muziek maar kan ook verbinding met andere Apple of Android apparaten maken waarmee je work-out apps kunt gebruiken. Dat betekent dus dat je oneindig veel work-outs via verschillende apps kunt doen op de Life Fitness  T3/F3 TRACK loopband. Ook heb je toegang tot gepersonaliseerde work-outs en real-life work-outs via Life Fitness Connect (LFConnect). De Life Fitness TRACK+ console is zeer interessant voor de meer ervaren lopers of voor mensen die wat meer uitdaging tijdens de work-outs zoeken.


Bekijk hier de Life Fitness F3 Track+ en bekijk hier de Life Fitness T3 Track.

Wat vonden wij goed aan de T3 / F3 loopband:

Tijdens het ontwerpen van de meeste opklapbare loopbanden proberen ontwerpers vaak een beetje te korten op extra’s zodat de loopband wat lichter wordt. Bij de F3 is dit niet het geval. De T3 en  F3 loopbanden hebben een robuust frame en door de 5 jaar garantie op onderdelen laten ze ook blijken dat ze vertrouwen hebben in dit product daar er op opklapbare loopbanden vaak veel korter garantie wordt gegeven. Life Fitness geeft maar liefst 10 jaar garantie op de motoren!


De MagnaDrive motor van Life Fitness is ook een stukje briljante techniek. Deze motor past zelf zijn vermogensbehoefte aan de gebruiker aan. Is iemand zwaarder, zal de motor meer vermogen aanspreken, traint er een licht persoon, zal de motor zich hierop aanpassen. Traint er niemand? Dan zal de motor zijn stroombehoefte zelfs minimaliseren. Hierdoor is de MagnaDrive motor wellicht de meest energiezuinige motor voor loopbanden.


De gehele constructie van deze Life Fitness loopband is gewoon goed, sterk maar ook zeer doordacht. We bieden vele merken aan, maar er is geen merk dat zo eenvoudig te installeren is als een Life Fitness loopband. Iedere bout, iedere stap van de montage: alles is goed doordacht.  Alleen hieruit blijkt al dat de kwaliteit van Life Fitness loopbanden  op een ongekend hoog niveau staat.