Shop en/of productreviews - wat te geloven

Shop en/of productreviews - wat te geloven

minuten lezen
Waarom scoren winkels op veel platformen wel goede reviews en op andere niet? Nou, er is eigenlijk maar 1 reden: het schrijven van een review kost moeite en als alles goed is verlopen, zie we dat toch als normaal?

Waarom scoren winkels op veel platformen wel goede reviews en op andere niet? Nou, er is eigenlijk maar 1 reden: het schrijven van een review kost moeite en als alles goed is verlopen, zie we dat toch als normaal? Dus waarom de moeite nemen om een review achter te laten.

De platformen waar wij actief naar een review vragen, zonder tegenprestatie, zijn de platforms waarop wij en veel andere mooie webshops een hele mooie beoordeling hebben. Hoe kan dit? We vragen de klant ons te helpen met een review, want een goede levering wordt gezien als een gegeven en hier zal men zonder reminder geen review aan spenderen. Wij werken hier voor samen met eKomi, customer bases reviews.

Maar wat als er nu iets fout gaat, hoe klein dan ook, dan zijn veel consumenten ineens zeer actief met het schrijven van reviews op sites waar wij niet bij aangesloten zijn of zelfs van gehoord hebben. In plaats van het benaderen van de winkelier om het vermoedelijke probleem te verhelpen, neemt men nu de tijd vele negatieve berichten te plaatsen, veelal met als doel het verkrijgen van hun gelijk.........zo niet nodig, als we iets fout hebben gedaan, lossen we we graag op, maar communiceer eerst met de verkoper in dit geval. Een slechte review is niet de volwassen manier om nader tot elkaar te komen immers. Waar mensen werken, kunnen fouten worden gemaakt toch? En met direct communiceren komt met veel verder. Problemen zijn er om opgelost te worden.

Over het algemeen ziet men dan ook dat goede, hardwerkende winkels op relatief onbekende reviewwebsites ,die als paddenstoelen op komen duiken, een heel negatief beeld krijgen, terwijl de prestatie op gerenommeerde sites zoals eKomi een totaal ander beeld laten zien, simpelweg omdat men hier ook de moeite neemt een review te plaatsen indien met gewoon tevreden is.

Ieders mening telt, zonder meer, maar zet het niet als pressiemiddel in en laat het ook weten indien je tevreden bent. Dan krijgen we een eerlijk beeld. Daar is iedereen bij geholpen.

Over eKomi:

Online reputatie speelt tegenwoordig een zeer belangrijke rol voor ondernemingen. eKomi – The Feedback Company biedt bedrijven als een onafhankelijke derde partij de mogelijkheid om winkel- en productbeoordelingen te verzamelen met behulp van Cloud Based Technology. eKomi verzamelt alleen beoordelingen van klanten die daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan. Door het verzamelen van onafhankelijke en transparante klantbeoordelingen en de mogelijkheid om direct in contact te komen met klanten, wordt meer vertrouwen geschept en stijgt de klanttevredenheid.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »