Homegyms en Multi Machines

119 Producten
Hammer FERRUM TX2 Krachtstation
€899,00 €649,00
-28%

Hammer FERRUM TX2 Krachtstation

Het krachtstation FERRUM TX2 van Hammer Fitness is het basismodel van de Ferrum-lijn, de TX1, aangevuld met een dubbele pulley toren. Door de toevoeging van een pulley kan je zeer veel extra functionele oefeningen uitvoeren voor diverse spiergroepen,...

Hammer CALIFORNIA XP Homegym
€529,00 €489,00
-8%

Hammer CALIFORNIA XP Homegym

Degelijk krachtstation opgebouwd uit een 50 mm stalen constructie. Het hele frame is voorzien van een krasvrije poeder coating. Comfortabel trainen door de dikke bekleding op de zitting. Het station word geleverd met 60 kg aan schijven.

Powertec WB-MS Workbench Plate Loaded Multigym Geel
€1.995,00

Powertec WB-MS Workbench Plate Loaded Multigym Geel

De Powertec Workbench Multigym is de marktleider op het gebied van Plate Loaded Leverage Homegyms en biedt een total body workout tot wel 3 gebruikers tegelijkertijd, terwijl het apparaat relatief weinig ruimte in gebruik neemt.

Body-Solid GDCC210 Compact Training Center
€1.949,00 €1.895,00
premiumplus -3%

Body-Solid GDCC210 Compact Training Center

Met de GDCC210 functional training center heeft u een topmodel in huis met een revolutionair ruimtebesparend ontwerp! De GDCC210 is in feite de extra compacte uitvoering van de GDCC200 Functional Trainer.

Body-Solid GCCO-112 Cable Crossover Plate Loaded
€699,00 €579,00
-17%

Body-Solid GCCO-112 Cable Crossover Plate Loaded

De Body Solid GCCO 112 Cable Crossover is een van de beste totale body workout machines ooit ontwikkeld. Je traint daarmee de biceps, triceps, borst, schouders, rug, armen, buik en benen. Inclusief twee handgrepen en enkelbandje. Dit zeer stabiele ap...

Finnlo AUTARK 600 Homegym
€1.199,00 €999,00
premiumplus -17%

Finnlo AUTARK 600 Homegym

De Finnlo Autark 600 is de nieuwste multigym van Finnlo. Deze plaatsbesparende multifunctionele gym van Finnlo is DE oplossing voor alle gebruikers die thuis aan krachttraining willen doen.

Body-Solid FUSION 600 Krachtstation
€2.850,00
premiumplus

Body-Solid FUSION 600 Krachtstation

In het bezit zijn van professionele fitnessapparatuur motiveert u enorm om uw lichaam tot zijn ultieme vorm te bouwen. Geen enkele personal trainer is 24/7 beschikbaar, maar als u op de Fusion 600 traint, kunt u ten allen tijden rekenen op het ultiem...

Inspire Fitness FT2 Functional Trainer Black - verwacht augustus
€4.699,00
Installatie aan huis mogelijk

Inspire Fitness FT2 Functional Trainer Black - verwacht augustus

De meest unieke en multifunctionele functional trainer, dual cable column en smith machine in één apparaat. ideaal voor studio's, hotels, bedrijfsfitness, hotels etc.

Finnlo AUTARK 1500 homegym
€1.649,00 €1.199,00
-27%

Finnlo AUTARK 1500 homegym

Het Finnlo Autark 1500 krachtstation staat garant voor een professionele krachttraining. Flies, Lat Pulldown en Rows oefeningen vormen geen enkel probleem voor dit unieke krachtstation. Behalve deze oefeningen kunt u ook Ab Crunches en zowel High- al...

Best Fitness BFFT10 Functional Trainer
€895,00 €849,00
-5%

Best Fitness BFFT10 Functional Trainer

Met de BFFT10 functional trainer wordt je in staat gesteld om een groot aantal verschillende oefeningen uit te voeren waardoor je in staat bent gericht te trainen op een groot aantal spieren en spiergroepen.

Finnlo AUTARK 2500 homegym
€2.295,00 €1.847,00
-20%

Finnlo AUTARK 2500 homegym

De Finnlo Autark 2500 homegym is een combinatie van de Autark 1500 met een cable column en een leg press. Ideaal voor een ambitieuze bodybuilder die weet wat hij wil.

Body-Solid GCCO150 Cable Crossover 2 x 75 kg
€1.499,00 €1.490,00
premiumplus -1%

Body-Solid GCCO150 Cable Crossover 2 x 75 kg

Er is geen betere manier om uw totale lichaam in vorm te brengen dan met deze topper - De Body-Solid Cable Crossover met gewichtstapels. Deze Cable Crossover is gebouwd voor een levenslang gebruik en dus ook voorzien van levenslange garantie.


Multifunctional Trainer (Multi Machine)

Functional Trainers, ook wel multi machines genaamd, bieden de mogelijkheid een groot aantal oefeningen uit te voeren met natuurlijke beweingen welke je in het dagelijks leven ook zal maken. Je richt je dus niet specifiek op 1 spier, maar op de hele spiergroep welke betrokken is bij een beweging. Een manier van sporten waar je dus ook echt wat aan hebt in het leven.

Dat is het grote onderscheid van de traditionele krachtstations, waarop je gecontroleerde bewegingen uitvoert, dus waarbij de focus op slechts één spier(groep) zal liggen. Dit laatste is met name effectief voor het opbouwen van massa en volume (bodybuilding) maar is niet functioneel.

 

Krachtstation


Een totale sportschool in één apparaat bij je thuis. Zo kan je een krachtstation, ook wel homegym genoemd, het beste omschrijven. Een krachtstation stelt je in staat om bijna alle grote spiergroepen te kunnen trainen, al helemaal als de home gym ook is uitgerust met een beenstation.

Waarom een homegym kopen?


Vooral voor de beginnende krachtsporter verdient een krachtstation de voorkeur boven het trainen met vrije gewichten. Hoewel trainen met vrije gewichten voor de gevorderde krachtsporter de voorkeur geniet omdat er meer spieren worden aangesproken, vergt dit ook een grote mate van techniek en stabilieit. Dit ontbreekt bij de beginnende kwachtsporter waardoor de kans op blessures bij het trainen met vrije gewichten erg groot is.

Desalnietemin is een krachtstation een ideale oplossing voor iedereen die thuis aan zijn kracht en spiermassa wilt werken. Het neemt relatief weinig ruimte in beslag, je kan (bijna) alle spiergroepen trainen en je hoeft geen flinke investering te doen in gewichten, stangen en halterbanken.

Zoals eerder beschreven is een functioneel alternatief een (multi)functional trainer: trainen met natuurlijke bewegingen op een apparaat, waarbij je dus ook niet hoeft te investeren in stangen, schijven en ander gewichten.