Fitnessapparaten - De Beste Verbranders

Fitnessapparaten - De Beste Verbranders

minuten lezen
Je loopt de sportschool binnen en ziet alle gebruikelijke fitnessapparaten staan. Je hebt maar 1 doel, in zo een kort mogelijk tijd zoveel mogelijk calorieën verbranden. Maar welk fitnessapparaat kies je voor je workout?

Welke fitnessapparaat verbrand de meeste calorieën?

Je loopt de sportschool binnen en ziet alle gebruikelijke fitnessapparaten staan. Je hebt maar 1 doel, in zo een kort mogelijk tijd zoveel mogelijk calorieën verbranden. Maar welk fitnessapparaat kies je voor je workout?

 

Ten eerste, vertrouw de getallen die op de fitnessapparaten staan niet. Fabrikanten vinden het leuk om te overdrijven zodat hun fitnessapparaat op het oog het beste lijkt. Ten tweede, een fitnessapparaat alleen doet niks, jij bent degene die het moet doen. Hoe harder je werkt des te meer calorieën zul je verbranden. Het is vrij makkelijk om vals te spelen op fitnessapparaten zodat het voelt alsof je veel calorieën verbrand hebt. Je kunt rustig een workout doen zonder al te moe te worden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Als het te makkelijk gaat dan is het geen goede workout.

 

 Houd dit in gedachte, hier zijn de 5 bekendste fitnessapparaten op een rij.

Hometrainer

500-1000 calorieën per uur

 

Met fietsen op een hometrainer kun je vrij gemakkelijk veel calorieën verbranden. Maar het is natuurlijk makkelijk om in een vrij rustig tempo te fietsen zodat je niet al te moe wordt. Wat moet je wel doen? Voor effectieve vetverbranding op de hometrainer maak je minimaal 85 omwentelingen per minuut en zet je de weerstand op een stand waar je moe van wordt. Voor een nog effectievere workout kies je een interval programma op je hometrainer of stel je eigen interval workout samen.

Loopband

600-1200 calorieën per uur

 

Hardlopen op de loopband is een prima lichaamsactiviteit met de potentie om veel calorieën te verbranden. Hardlopen met intervallen, sprinten en weer langzaam lopen is zelfs één van de beste manieren om calorieën te verbranden en zorgt ervoor dat je lichaam nog lang na je workout bezig is met vetverbranding. Voor een effectieve loopband workout kies je 1 van de onderstaande opties:

 

Joggen:

Met hardlopen op de loopband in een continue ritme kun je aardig wat calorieën verbranden. Kies wel een snelheid waar uitdaging in zit en waar je dus moe van wordt.

 

Ren bergopwaarts:

Bergopwaarts rennen vraagt fysiek veel van je lichaam en is een zeer goede manier om vet te verbranden. Maak hierbij niet de fout om de handvaten van de loopband vast te houden want dit zorgt voor een mindere belasting van je benen en haalt het effect van bergopwaarts rennen uit je workout.

 

Sprinten:

Krachtige explosies waarin je hard rent met herstelperiodes daartussenin is de beste manier om calorieën te verbranden. Met deze interval trainingen zal je lichaam zelfs een paar uur na je training nog bezig zijn om calorieën te verbranden. Voor nog meer uitdaging kun je zelfs nog bergopwaarts sprinten.

 

Daarnaast heeft het geen zin om op een loopband te gaan lopen zonder berg op of afwaarts te lopen als je calorieën wilt verbranden. Lopen moet je alleen doen in geval van : herstel, tussen uitbarstingen tijdens het sprinten en rust of als je van nooit sporten naar af en toe wat beweging wilt overstappen.

Crosstrainer

600-800 calorieën per uur

 

In crosstrainers zit veel verschil en het geschatte aantal verbrande calorieën is niet altijd even betrouwbaar. Het is ook vrij gemakkelijk om vals te spelen op een crosstrainer. Zodra een crosstrainer in beweging komt dan blijft deze uit zichzelf redelijk voorbewegen. Daarom is het juist bij een crosstrainer workout zeer belangrijk dat er met een hoge weerstand getraind wordt. Een hoge weerstand is veel belangrijker dan een snelle pas als het aankomt op veel calorieën verbranden.

 

Als de crosstrainer armen heeft gebruik deze dan ook. Deze armen zorgen ervoor dat je meer spieren in je bovenlichaam gebruikt waardoor je dus weer meer calorieën zult verbranden. Heeft de crosstrainer geen armen hang dan niet op de steunen, doe je dit wel dan heeft dit een negatief effect op het verbrande aantal calorieën.

Roeimachine

700-1100 calorieën per uur

 

Roeien op een roeitrainer is een prima full-body workout waarbij je meer dan 1000 calorieën per uur kunt verbranden. Om dit te behalen zul je een hoge weerstand in moeten stellen en snel moeten bewegen. Als je het gevoel hebt dat je in een roeibootje zit dan doe je het niet goed en moet je de snelheid verhogen.

 

Let op: Roeien op een roeitrainer is geen beweging die wij dagelijks maken. Lees de instructies goed door, begin rustig en zodra je pijn begint te voelen, met name in je onderrug, stop dan voordat het erger wordt.

Fitness Tips:

  • - Vetrouw nooit helemaal op het “aantal verbrande calorieën wat weergegeven wordt.
  • - Het aantal verbrande calorieën ligt helemaal aan je eigen input, hoe harder je traint des te meer calorieën je zult verbranden. Hogere weerstand en snellere bewegingen helpen om het aantal te verhogen.
  • - Full-body workouts zoals hardlopen en roeien zullen altijd meer calorieën verbranden dan bijvoorbeeld fietsen.

- Welk apparaat je ook kiest zorg ervoor dat je af blijft wisselen zodat je lichaam andere spiergroepen moet gebruiken. Op deze manier behaal je het maximale resultaat.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »