PTessentials SAFETY SQUAT Squat Bar BLACK Sportschoolgeschikt -26%
€229,95 €169,95
Of koop in 3 termijnen Van €56,65

PTessentials SAFETY SQUAT Squat Bar BLACK

We zijn op werkdagen weer geopend en we zullen weer bestellingen aannemen, echter alleen telefonisch en per e-mail. Waarom zo? Veel producten zijn op en hebben bekende en onbekende levertijden. We willen u dus eerst goed informeren voordat u tot bestellen overgaat. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent. Wel zo fijn. T: +31-24-6451309 (van 10:00 tot 13:00 uur op werkdagen i.v.m. extreme drukte) E: [email protected]
PT Essentials SAFETY SQUAT Squat Bar

Deze Safety Squat Bar is het ideale hulpmiddel om een goede techniek bij de squat aan te leren en de ideale manier om tevens je squat en deadlift te verbeteren.

Het uitvoeren van de squat met deze safety squat bar is op de eerste plaats comfortabeler doordat de druk van de schouder wordt weg genomen. De stang ligt hoger in de nek en is voorzien van comfortabele kussens. De druk op de schouders wordt geminimaliseerd waardoor andere schouderoefeningen zoals de overhead press hier niet onder zullen leiden.

De safety squat bar is ook een perfect middel voor het verbeteren van je houding (techniek). Omdat de stang hoger geplaatst wordt dan wanneer je met een standaard halterstang werkt, zal dit ervoor zorgen dat je eerder de neiging hebt voorover te hellen. Je wordt dus gedwongen deze kracht tegen te werken waardoor je rug de vorm zal moeten aannemen zoals dit ook bij een deadlift het geval zou zijn. Dit resulteert in een goede rechte rug en voorkomt dan men met een bolle rug gaat de squat of deadlift uitvoert.

Tot slot zullen ook de rugspieren aanzienlijk sterker worden. Dit heeft te maken met het feit dat het ontwerp van de safety squat bar de schouders van de lifter naar voren wilt duwen. Om te voorkomen dat je schouders als het ware instorten, zal je gedurende de hele oefeningen je rugspieren aangespannen moeten houden. Dit resulteert in sterkere latissimus dorsi en trapezius spieren (boven en onderrug) en resulteert dus in een veel sterkere core-sterkte in het algemeen.

 

Kenmerken van de PT Essentials Safety Squat Bar:

 

  • Geschikt voor intensief commercieel gebruik
  • Geschikt voor alle olympische (50 mm) schijven
  • Totale lengte: 220 cm
  • Tussenlengte: 128 cm
  • Lengte tussen schouderrollen: 41 cm
  • Gewicht: 20 kg
  • Maximaal belastbaar gewicht: 450 kg

 

 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


E. Pliijm Geplaatst op 12 Februari 2019 at 03:21

Het product is super.


P. Goossens Geplaatst op 2 Augustus 2018 at 15:17

Mooie degelijke stang. Goed verpakt en netjes en snel afgeleverd.


W. Raeyen Geplaatst op 15 Maart 2018 at 10:19

Zeer degelijke solide stang voor een schappelijke prijs. Makkelijk in gebruik; geen opmerkingen verder!


4.35 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »