PTessentials SAFETY SQUAT Squat Bar BLACK -5%
€209,95 €199,95
Of koop in 3 termijnen Van €66,65

PTessentials SAFETY SQUAT Squat Bar BLACK

Deze Safety Squat Bar is het ideale hulpmiddel om een goede techniek bij de squat aan te leren en de ideale manier om tevens je squat en deadlift te verbeteren...Meer informatie
PT Essentials SAFETY SQUAT Squat Bar

Deze Safety Squat Bar is het ideale hulpmiddel om een goede techniek bij de squat aan te leren en de ideale manier om tevens je squat en deadlift te verbeteren.

Het uitvoeren van de squat met deze safety squat bar is op de eerste plaats comfortabeler doordat de druk van de schouder wordt weg genomen. De stang ligt hoger in de nek en is voorzien van comfortabele kussens. De druk op de schouders wordt geminimaliseerd waardoor andere schouderoefeningen zoals de overhead press hier niet onder zullen leiden.

De safety squat bar is ook een perfect middel voor het verbeteren van je houding (techniek). Omdat de stang hoger geplaatst wordt dan wanneer je met een standaard halterstang werkt, zal dit ervoor zorgen dat je eerder de neiging hebt voorover te hellen. Je wordt dus gedwongen deze kracht tegen te werken waardoor je rug de vorm zal moeten aannemen zoals dit ook bij een deadlift het geval zou zijn. Dit resulteert in een goede rechte rug en voorkomt dan men met een bolle rug gaat de squat of deadlift uitvoert.

Tot slot zullen ook de rugspieren aanzienlijk sterker worden. Dit heeft te maken met het feit dat het ontwerp van de safety squat bar de schouders van de lifter naar voren wilt duwen. Om te voorkomen dat je schouders als het ware instorten, zal je gedurende de hele oefeningen je rugspieren aangespannen moeten houden. Dit resulteert in sterkere latissimus dorsi en trapezius spieren (boven en onderrug) en resulteert dus in een veel sterkere core-sterkte in het algemeen.

Kenmerken van de PT Essentials Safety Squat Bar:

  • Geschikt voor intensief commercieel gebruik
  • Geschikt voor alle olympische (50 mm) schijven
  • Totale lengte: 220 cm
  • Sleeves: 29 cm
  • Tussenlengte: 128 cm
  • Lengte tussen schouderrollen: 41 cm
  • Gewicht: 20 kg
  • Maximaal belastbaar gewicht: 450 kg

 

 

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


B. Dekkers Geplaatst op 22 September 2021 at 08:01

Het is fijn squaten met een SSB. Vanwege schouderproblemen kon ik niet meer onder een gewone stang komen, maar daar heb ik nu uiteraard geen last meer van.\n\nDe afwerking van de SSB was wat slordig, maar dat is voor mij niet zo''n probleem. Een professionele gym zou het niet heel fijn vinden waarschijnlijk.\n\nIk heb de SSB nog niet zwaar belast, maar het voelt degelijk aan. Volgens de informatie kan er 450kg aan hangen, dus dat is ruim voldoende. Waarschijnlijk ga ik hier nog lang plezier aan beleven.


W. Veldman Geplaatst op 14 September 2021 at 09:03

Prima kwaliteit attribuut. Een correcte en vlotte bezorging. Ben zeer enthousiast over de Safety Squat. Een aanrader dus.


F. Craenmehr Geplaatst op 25 Mei 2021 at 18:14

Erg fijn product en geeft mij de kans om ook te kunnen squaten omdat ik een evenwichtsorgaan heb dat bijna geheel is uitgevallen. Met dit product kan ik mezelf meer ondersteunen en zo ook resultaat boeken ;-)


R. Biezen Geplaatst op 13 Januari 2021 at 16:46

Een mooie SSB in het zwart. Padding is prima en de sleefs zijn gelagerd. Geleverd met veersluiting echt helemaal top.\nKleine investering voor een prima training zonder lijn in de onderrug. Aanrader.


R. Schuiling Geplaatst op 23 April 2020 at 16:44

De stang tot nu toe nog maar enkele keren gebruikt, maar de belastbaarheid is hoog zat waardoor de stang mooi solide aanvoelt. Doordat de beide handles over de schouders liggen zitten de schijven ook voor je wegens de kromming in de stang die gelijk is met de hoek van de handles. Dit is mijns inziens een voordeel, aangezien dit een grotere activatie van de gehele posterior chain bewerkstelligt. Dit verschil merk je! Tijdens een squatsessie merkte ik direct dat ik naar voren werd geduwd. Dit vergt meer van je romp om je zwaartepunt stabiel te houden. Daarnaast natuurlijk het grote voordeel dat de schouders en ellebogen ontlast worden bij het gebruik van de SSB. Dit was voor mij de belangrijkste factor om een dergelijke stang aan te schaffen. De padding aan de handles zit met klitteband vast, wat misschien niet zo mooi is als bij een duurdere Rogue stang, waarbij de padding ook echt vast zit aan het metaal. Alsnog voelt de kwaliteit van de padding stevig genoeg aan, zodat dit comfortabel genoeg is voor de trapezius. De zwarte lak is erg mooi, maar is natuurlijk wel gevoeliger voor chipping dan de normale chroomvariant. Dit zal nog moeten blijken in te toekomst. Tot op heden tevreden met deze stang, zeker voor de prijs.


E. Pliijm Geplaatst op 12 Februari 2019 at 03:21

Het product is super.


P. Goossens Geplaatst op 2 Augustus 2018 at 15:17

Mooie degelijke stang. Goed verpakt en netjes en snel afgeleverd.


W. Raeyen Geplaatst op 15 Maart 2018 at 10:19

Zeer degelijke solide stang voor een schappelijke prijs. Makkelijk in gebruik; geen opmerkingen verder!


4.5 sterren op basis van 8 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »