Power Rack

19 Producten
FP Equipment Multifunctional Power Rack 9B
€3.695,00
Custom Made

FP Equipment Multifunctional Power Rack 9B

Voor gebruik in een professionele gym of bij de meest veeleisende thuis krachtsporter: het 9B Multi-Power Station biedt je alles wat je nodig hebt! Custom Made, bepaal zelf de kleuren.

FP Equipment Half Rack Professional
€1.295,00
Custom Made

FP Equipment Half Rack Professional

Dit multi-functionele half rack is gemaakt van een heavy duty stalen frame dat tot een max van maar liefst 500 kg belast kan worden. Haal het maximale uit je. training met alle opties welke er standaard op zitten: safeties, band pegs, storage pins en een

Powerline PPR1000 Power Rack Home Use
€645,00

Powerline PPR1000 Power Rack Home Use

Body-Solid’s Powerline PPR1000 Power Rack is een duurzaamheid en betrouwbaar power rack voor een kleine prijs! Met zijn 210 cm hoogte is dit Power Rack korter dan de meeste commerciële power racks, waardoor het de perfecte keuze is voor gebruik in kelders

ProClubline GPR400 Power Rack
€999,00 €845,00
-15%

ProClubline GPR400 Power Rack

Het Body-Solid ProClubline GPR400 Power Rack is een heavy-duty Power Rack, op zo’n manier ontworpen dat hij in iedere omgeving past.

Crossmaxx LMX1054 Half Rack Professioneel - leverbaar medio augustus
€1.324,95 €1.299,00
premiumplus -2%

Crossmaxx LMX1054 Half Rack Professioneel - leverbaar medio augustus

Het LMX1054 Crossmaxx® Half Rack is het ideale, multifunctionele rack voor elke trainingsfaciliteit!
Naast dat het rek er mooi uitziet is het ook zeer robuust door een 10x10cm, mat zwart gepoedercoat frame.

Body-Solid GLA348 Lat Attachment voor GS348 incl. 95 kg stack
€895,00

Body-Solid GLA348 Lat Attachment voor GS348 incl. 95 kg stack

Uitgerust met een precies afgewogen 95 kg zware gewichtstapel van gelegeerd staal met "Add-On" houders voor individuele losse gewichtplaten.

Toorx Power Rack WLX-3600
€1.199,00

Toorx Power Rack WLX-3600

De WLX-3600 van TOORX is een Power Rack op commercieel niveua geschikt voor jouw zwaarste sets met 300 kg belastbaarheid


Een Power Rack is in feite een grote, rechthoekige, kooi gemaakt van staal, welke je in staat stelt een groot aantal zware halteroefeningen zeer effectief en veilig uit te voeren.

Het Power Rack is voorzien van verstelbare afleggers waardoor de stang altijd voor iedere oefening op de juiste hoogte kan worden afgelegd.

Een belangrijk kenmerk van het Power Rack is dat deze is voorzien van zogenaamde safety-catches, ook wel spotters genaamd. Deze zorgen ervoor dat het gewicht niet verder kan zakken dan de hoogte waarop de spotters liggen. Hierdoor kan je ook veilig en verantwoord in je eentje met zware gewichten trainen.

Een Power Rack in combinatie met een trainingsbank biedt enorm veel  trainingsmogelijkheden voor een full-body training.

De voordelen van een Power Rack

  • Geen partner nodig om te spotten. Wanneer je alleen traint, is het van groot belang dat je dit veilig doet. Een Power Rack geeft je precies dat stuk veiligheid waneer je zware gewichten gaat liften zonder dat er een tweede persoon aanwezig is.
  • Geen Angst EN Meer Vertrouwen. Het beste van het Power Rack is niet simpelweg dat het veilig is, maar juist door het feit dat je geen angst hebt en daardoor meer zelfvertrouwen! Doordat je weinig kan gebeuren omdat het Power Rack spotters heeft, druk je zwaardere gewichten met meer vertrouwen en kan je wel net die ene extra herhaling eruit persen of 5 kg extra op je halterstang leggen! Simpelweg omdat je weet dat je niet de kans loopt klem te komen te liggen onder de halterstang.
  • Trainen met gelimiteerde bewegingen.  Power Racks worden ook veel gebruikt bij het uitvoeren van "gelimiteerde"oefeningen. Zo kan men bijvoorbeeld de horizontale balken vlak boven de borst plaatsen, waardoor de halter niet helemaal tot aan de borst kan komen. Door deze beperkte beweging is men in staat met zwaardere gewichten dan normaal te werken, waardoor men de spieren als het ware klaar stoomt voor zwaardere gewichten. Een perfecte manier om progressie te boeken met bijvoorbeeld de bench press.
  • Alle “grote” oefeningen. Hoewel je natuurlijk niet iedere oefening kan uitvoeren die er bestaat, ben je zeer zeker in staat alle belangrijke, grote oefeningen uit te voeren (waaronder de “grote drie”: benchpress, deadlift en squat). Er zijn echter veel mogelijkheden om het aantal mogelijke oefeningen te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een (TRX) suspension trainer of bevestig eens gymringen aan je power rack.