Sixpack trainen

Sixpack trainen

minuten lezen
Ken je het gevoel dat je naar jezelf kijkt en denkt dat die kilo’s eraf moeten bij je buik? Dat je er gewoon strak uit wilt zien en anderen jaloers zullen zijn op je buik? Het is voor veel sporters een droom om een goed figuur en sixpack te hebben

Overtollge kilo's kwijtraken met cardiotraining

De eerste stap in het proces van een sixpack trainen is het kwijtraken van overtollige kilo’s. Je kunt natuurlijk buikspieroefeningen doen, maar met een vetlaag rondom je buik zul je nooit een sixpack te zien krijgen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je eerst het vet kwijtraakt. Dus, hoe doe je dat? 
 

Door minimaal 2 á 3 keer per week aan cardiotraining te doen leg je een goede basis om af te vallen. Door bijvoorbeeld op de loopband te lopen, te joggen of hard te lopen verbrand je calorieën waardoor je vet zult verliezen. Je kunt er ook voor kiezen om op de crosstrainer een workout te doen, waarbij  al je belangrijke spieren aan het werk worden gezet. Het trainen op meerdere cardio apparaten per sessie werkt het beste om snel af te vallen en vet kwijt te raken, omdat je alle spiergroepen in je lichaam traint. Je sixpack komt dan sneller in beeld, omdat je op die manier je hele lichaam traint en geleidelijk aan overal vet verliest. Om het proces van een sixpack trainen te laten slagen is het dus belangrijk om in het begin veel aan cardiotraining te doen.

 

> Bekijk ons assortiment fitness apparaten voor cardiotraining.

Sixpack trainen met krachtoefeningen

Vet kwijtraken door middel van cardiotraining is een eerste stap in het verwezenlijken van een sixpack, maar er zijn ook andere manier om snel af te vallen. Je kunt namelijk ook afvallen door krachttraining. Daarvoor moet je krachtoefeningen doen. Vet wordt dan omgezet in spiermassa, waardoor je lichaam strakker wordt en je spieren zichtbaar worden. Veel mensen denken dat alleen je buik trainen voldoende is om een sixpack te krijgen, maar zo werkt dat niet in de praktijk. Je zult naast buikspieroefeningen ook andere krachtoefeningen moeten doen, waardoor je andere spiergroepen ook groter en sterker worden. Alleen als je hele lichaam in balans is, kun je effectief je sixpack trainen. Combineer dus cardiotraining met krachtoefeningen om kilo’s kwijt te raken en snel resultaten te zien.

 

> Bekijk ons assortiment voor krachtsport.

Sixpack trainen met buikspiertrainers

Eén van de belangrijkste onderdelen voor je sixpack trainen zijn buikspieroefeningen. Daarbij kun je gebruik maken van buikspiertrainers. Om snel resultaat te zien is het beter om verschillende soorten buikspiertrainers te gebruiken, waardoor je meerdere buikspieren traint. Je sixpack trainen kun je doen met onder andere deze apparaten: de Ab Wheel, de Situp Bench en de Rock Gym.

 

Ab WheelAb Wheel


Met de Ab Wheel kun je effectief je sixpack trainen. Ga op je knieën zitten, pak het wiel bij de handvaten vast en rol het vervolgens voor je uit en strek je hele lichaam. Hierdoor span je je buikspieren aan. Daarna rol je weer terug om op je knieën terecht te komen.

 

Situp BenchSitup Bench


De Situp Bench is een verstelbare stoel die je in meerdere posities kunt plaatsen. Daardoor kun je je sixpack trainen door vanuit verschillende hoeken buikspieroefeningen te doen. Daarnaast kun je op de Situp Bench ook krachtoefeningen doen voor je arm-, borst- en beenspieren.

 

Rock GymRock Gym

 

De Rock Gym is een 6-in-1 verstelbare stoel waarop je bijvoorbeeld sit-ups kunt doen en andere effectieve buikspieroefeningen kunt uitvoeren. Daarnaast kun je de stoel ook gebruiken om je billen, benen en andere spiergroepen te trainen.

 

> Bekijk ons hele assortiment buikspiertrainers.

 

Wil jij graag je sixpack trainen en heb je nog vragen over bijvoorbeeld buikspieroefeningen of wil je graag extra tips om effectief af te vallen? Neem dan contact op met Fitnesskoerier via het chatvenster.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0