Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op +31-(0)24-6451309
Levering in Nederland en België
4,8/5 tm-tp
Testresultaten van Sole Fitness loopbanden  kwaliteit gaat boven flashy uiterlijk

Testresultaten van Sole Fitness loopbanden kwaliteit gaat boven flashy uiterlijk

minuten lezen
Sole Fitness is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige, redelijk geprijsde loopbanden voor thuisgebruik en licht commercieel gebruik. Het merk onderscheidt zich onder andere door haar opvouwbare loopbanden, die van veel hogere kwaliteit zijn dan die van concurrerende merken. De opvouwbare loopbanden van Sole zijn stuk voor stuk gemaakt voor thuisgebruik, maar voelen toch aan als cardiotrainers voor gebruik in sportscholen. De TT8, de enige Sole loopband die niet opvouwbaar is, is nog robuuster en wordt geleverd met garanties voor licht commercieel en thuisgebruik.

Sole Fitness is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige, redelijk geprijsde loopbanden voor thuisgebruik en licht commercieel gebruik. Het merk onderscheidt zich onder andere door haar opvouwbare loopbanden, die van veel hogere kwaliteit zijn dan die van concurrerende merken. De opvouwbare loopbanden van Sole zijn stuk voor stuk gemaakt voor thuisgebruik, maar voelen toch aan als cardiotrainers voor gebruik in sportscholen. De TT8, de enige Sole loopband die niet opvouwbaar is, is nog robuuster en wordt geleverd met garanties voor licht commercieel en thuisgebruik.

De nieuwe extra’s van de Sole loopbanden

Alle loopbanden van Sole Fitness zijn onlangs verbeterd met een Bluetooth verbinding, zodat je de nieuwe Sole Fitness app kunt integreren. Met deze app kun je je tablet of smartphone gebruiken als controlecentrum voor het opzetten van loopband trainingen, het vastleggen van trainingsstatistieken en het naar andere apps verzenden van je resultaten. De Sole Fitness app kan probleemloos worden aangesloten op FitBit, MyFitnessPal en andere apps die zijn ontworpen om al je fitnessinformatie op één locatie op te slaan. En terwijl je tablet of smartphone de Sole Fitness app op de achtergrond gebruikt kun je eenvoudig een andere app gebruiken. Om een film te bekijken bijvoorbeeld, het nieuws te lezen of om te multitasken tijdens je trainingen.

Duurzaamheid en extra uitdaging

Alle Sole loopbanden hebben een loopoppervlak van minimaal 152 cm, om lange hardloopstappen mogelijk te maken. De banden van het loopoppervlak zijn extra dik voor een goede duurzaamheid, zelfs op de goedkopere modellen, zoals het instapmodel F63 met een prijs van € 1595,- inclusief montage aan huis.

Elke loopband biedt extra calorieverbranding en uitdaging met een automatische helling met maar liefst dertig standen. Andere kenmerken in de lijn van dit jaar zijn een topsnelheid van 20 km/u, een trainingsprogramma met tien programma’s en luidsprekers om MP3’s te kunnen beluisteren.

Hoe verschillen de Sole loopbanden dit jaar van elkaar?

Naarmate de modelnummers hoger worden, neemt het aantal pk’s toe van 3,0 naar 4,0 (van F63 loopband naar de Sole F85 loopband) Ook de grootte van het display neemt toe van 15 cm naar 25 cm. Ook de rollers nemen in diameter toe waardoor de loopband minder toeren hoeft te maken, dus minder slijtage en geluid. Met rollers vanaf minimaal 60 mm diameter (F63) onderscheid Sole zich duidelijk van andere merken.

Sole loopbanden krijgen op onze website consequent goede recensies van onze klanten. Tevredenheid is dan ook gegarandeerd.

Wat wij goed vinden aan de loopbanden van Sole Fitness

  • Hoogwaardige onderdelen
  • De Sole loopbanden bevallen veel onderdelen van commerciële kwaliteit, zelfs als ze alleen worden verkocht met een garantie voor thuisgebruik. Alle loopbanden van Sole hebben bijvoorbeeld rupsbanden met twee lagen die over rollen van minimaal 6,35 cm lopen.
  • Slimme technische ontwikkelingen en een uitstekende kwaliteitscontrole helpen de Sole loopbanden beter te presteren dan concurrenten in deze prijsklasse.
  • De motoren van Sole loopbanden hebben continue maximaal 4,0 pk. Ze worden gekoeld door zwaar uitgevoerde vliegwielen en gaan waarschijnlijk langer mee dan motoren met een vergelijkbaar aantal pk’s. Ze zijn bovendien verrassend stil.
  • Grootte van het loopoppervlak: Sole loopbanden hebben een loopoppervlak van maximaal 152 bij 56 cm.
  • Dek; Het is bewezen dat de CushionFlex technologie van Sole de impact op je gewrichten tot veertig procent vermindert, in vergelijking met hardlopen op de weg. Dat overtreft de schokabsorptie die andere merken bieden. Bovendien hebben sommige Sole loopbanden dit jaar CushionFlex Whisper Decks voor extra geluidsbeheersing.
  • Opvouwbaar; Loopbanden voor thuisgebruik kunnen heel eenvoudig worden opgevouwen, zodat je ruimte kunt besparen. Een uniek ontwerp in de vorm van een hoefijzer maakt de opvouwbare loopbanden van Sole net zo stevig als niet-opvouwbare alternatieven.
  • Garantie;De garanties op de apparaten van Sole behoren tot de beste in de branche. De loopbanden uit de lijn van dit jaar gaan gepaard met levenslange garantie op frames en motoren en minimaal drie jaar dekking op onderdelen en elektronica. Reparaties worden uitgevoerd bij jou thuis of in je studio.
  • Extra’s;Elke Sole loopband heeft een verbeterde tablethouder, een MP3-poort met luidsprekers, een draadloze hartslagontvanger, bekerhouders, een opbergvak en bedieningselementen op het stuur voor snelheid en hellingshoek.

Wat wij minder goed vinden aan de loopbanden van Sole Fitness

  • Korte leuningen; Op de loopbanden zijn leuningen inbegrepen voor stabiliteit, maar ze lopen niet over de lengte van de machine. Sommige mensen voelen zich misschien veiliger met langere rails, die meestal alleen op medische loopbanden te vinden zijn.]
  • Beperkte programma’s;Sole loopbanden kunnen geen nieuwe trainingen downloaden. Je kunt echter wel op maat gemaakte trainingen voor twee gebruikers op de console opslaan.

Ons oordeel

Sole Fitness is één van de meest gerespecteerde merken van loopbanden voor thuisgebruik of licht commercieel gebruik. Het merk staat erom bekend dat het prioriteit geeft aan prestatie en betrouwbaarheid boven uiterlijk. De Sole loopbanden worden regelmatig bijgewerkt om concurrerend te blijven en met de huidige update is de collectie van de Sole loopbanden aantrekkelijker dan ooit. Dit dankzij het verbeterde schermontwerp, de veilige houders voor je tablet, integratie van mobiele fitness apps, extra trainingsruimte en andere upgrades. Vooral de F80 komt voor op onze lijst met best te kopen loopbanden.

De modellen Sole Loopbanden welke u bij ons kunt kopen:

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »