Krachtapparatuur

517 Producten
PTessentials THE CAGE Power Rack | Direct leverbaar!
€949,00 €799,00
-16%

PTessentials THE CAGE Power Rack | Direct leverbaar!

Een power rack voor de echte beesten onder ons! Vervaardigd van massief 3 mm dik staal met een eigen gewicht van ruim 150 kilo! Dit rek is all you need voor in je studio of je eigen garagegym.

Hammer FERRUM TX2 Krachtstation
€899,00 €649,00
-28%

Hammer FERRUM TX2 Krachtstation

Het krachtstation FERRUM TX2 van Hammer Fitness is het basismodel van de Ferrum-lijn, de TX1, aangevuld met een dubbele pulley toren. Door de toevoeging van een pulley kan je zeer veel extra functionele oefeningen uitvoeren voor diverse spiergroepen,...

Body-Solid ProClubLine SPR500 Half Rack - verwacht juli
€620,00

Body-Solid ProClubLine SPR500 Half Rack - verwacht juli

Het Body-Solid Pro ClubLine SPR500 Commercial Half Rack is een volledig commercieel half rack, gemaakt voor trainingen met zware gewichten in elk type trainingsruimte.

ProClubline SFID325 Flat / Incline / Decline Bench - Direct Leverbaar
€595,00 €565,00
-5%

ProClubline SFID325 Flat / Incline / Decline Bench - Direct Leverbaar

De nieuwste professionele trainingsbank van ProClubLine is de ProClubLine SFID325 Flat / Incline / Decline Bench. Deze ultiem sterke bench is ontworpen om te voldoen aan de eisen van alle gebruikers. Trainingsbanken zijn een kritiek gedeelte van elke...

PTessentials Rubberen Vloerdelen 50 x 50 x 3 cm Zwart | losse verkoop
€9,95
Professionele Crossfit en Fitness Vloerdelen

PTessentials Rubberen Vloerdelen 50 x 50 x 3 cm Zwart | losse verkoop

Voor de particulieren welke dezeflde vloer willen als in de sportscholen, bieden wij deze tegels nu ook aan per stuk, waardoor ook de particulier een mooie vloer onder bijvoorbeeld een powercage kan leggen van bijvoorbeeld 9 m2.

Hammer BERMUDA XT PRO Halterbank
€399,00 €329,00
-18%

Hammer BERMUDA XT PRO Halterbank

Professionele krachttraining met de hoogste eisen! Een zeer uitgebreide halterbank van hogekwaliteit. Uitgerust met onder andere lat-pulldown.

Best Fitness BFFID10 Trainingsbank - levertijd onbekend
€259,00 €185,00
-29%

Best Fitness BFFID10 Trainingsbank - levertijd onbekend

Indien u gebruik maakt van losse dumbbells of halters heeft u zeker een goede trainingsbank nodig die bij u past. Deze verstelbare bank zal de hoeksteen en basis vormen van uw dagelijkse training.

Lifemaxx LMX1055 Verstelbare Fitnessbank - direct leverbaar
€469,00

Lifemaxx LMX1055 Verstelbare Fitnessbank - direct leverbaar

De LMX1055 adjustable bench is te verstellen in 7 posities en geschikt voor intensief commercieel gebruik.
Door middel van één knop is zowel de rugleuning als de zitting zeer gemakkelijk te verstellen.

Body-Solid GFID225 Trainingsbank | Fitnessbank
€399,00 €349,00
-13%

Body-Solid GFID225 Trainingsbank | Fitnessbank

De Body-Solid GFID225 Folding Multi-Bench is de perfecte trainingspartner - deze trainingsbank is functioneel, compact, eenvoudig te verplaatsen en duurzaam. Er is geen montage voor nodig, sterker nog, dit toestel kan direct gebruikt worden na het ui...

Strenghtmaxx SPR-1 Verstelbare Haltersteunen / Squatstandaard
€249,00 €229,00
-8%

Strenghtmaxx SPR-1 Verstelbare Haltersteunen / Squatstandaard

Deze haltersteunen zijn ideaal te gebruiken als u weinig plaats heeft! De steunen bestaan uit een stabiele constructie welke door de tussenbalk veel stabieler en solider is dan wanneer de steunen echt helemaal los van elkaar staan. De breedte is in s...

Crossmaxx LMX1745 Squat Stands - verwacht half juli
€359,00
professionele squat stands

Crossmaxx LMX1745 Squat Stands - verwacht half juli

De LMX1745 Crossmaxx® Squat stand is een en robuuste free-standing squat stand set welke geschikt is voor intensief commercieel gebruik.

Body-Solid FID46 Olympische Flat-Incline-Decline Bench
€395,00

Body-Solid FID46 Olympische Flat-Incline-Decline Bench

De nieuwe Body-Solid FID46 Olympische Halterbank is een zeer robuuste en erg gemakkelijk verstelbare halterbank. Het sterke stalen en de brede steunbalken zorgen er voor dat de halterbank zeer stabiel staat tijdens de training.


Voor diegenen die graag breder willen worden, meer body willen krijgen en meer kracht willen opbouwen is krachttraining met krachtapparatuur de beste manier om dit te bereiken. Door het uitvoeren van krachttraining met als doel het verkrijgen van meer spiermassa, pas je het principe van spierdystrofie toe: door het zwaar belasten van de spieren door krachttraining, ontstaan er haarscheurtjes in de spieren. Deze haarscheurtjes zullen door rust en herstel worden opgevuld door nieuwe eiwitstructuren waardoor de massa van de spier zal toenemen. Dit is een proces dat zichzelf blijft herhalen met als resultaat dat de totale spiermassa zal toenemen.

Behalve de toename van kracht, helpt gerichte krachttraining op krachtapparatuur je niet alleen om breder te worden, maar laat het ook je laatste vetlaag wegsmelten. Dus om snel af te vallen, is het raadzaam niet alleen aan cardio-fitness te doen. De juiste combinatie geeft de beste resultaten.

Krachtapparatuur en afvallen

Een mooi lijf is niet alleen slank maar ook atletisch gevormd. Krachttraining is de beste weg naar een mooi lichaam. Want wie spieren bouwt, verhoogt voor langere tijd zijn BMR, ofwel calorieverbruik in rust. Eén kilo spiermassa kan in rust tot wel 100 calorieën verbranden! De volgende tips zorgen ervoor dat ook jij sneller kan afvallen:

  • Spierweefsel is metabolisch actief, het verbruikt continu energie. Met iedere extra gram spieren wordt je BMR duurzaam verhoogt en je vetverbranding ondersteund.
  • Beginners zijn gebaat bij een zogenaamd "full-body schema". Daarmee realiseer je spiergroei op veel plaatsen tegelijk.
  • Concentreer je op de grote spiergroepen (dijbenen, billen, borst en bovenrug). Deze spieren hebben de grootste potentie als het gaat om groei en energieverbruik.
  • Doe oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen activeert. Je kan bijvoorbeeld een bicepscurl combineren met lunges (uitstappen).

Krachtsportartikelen

Halterstang, halterschijven en dumbbells: de vrije gewichten

De meest effectieve en meest verkochte krachtsportartikelen zijn en blijven de zogenaamde vrije gewichten: halterstangen, halterschijven en dumbbells. Met vrije gewichten ben je niet beperkt in je beweging en zal je lichaam moeten zorgen voor de factoren stabiliteit, balans en kracht. Deze combinatie van factoren is de meest effectieve manier om snel resultaten te behalen en om een toename in overall spiermassa te bewerkstelligen.

Krachtstation en multimachines

Voor diegenen die thuis aan krachtsport willen doen en beperkt de ruimte hebben en niet het budget hebben om aanzienlijke bedragen te investeren in halters, gewichten en dumbbell, is een krachtstation de ideale all-in-one oplossing: het kunnen trainen van alle spiergroepen op één compact apparaat.

 

Krachtapparatuur

Voor diegenen die aan bodybuilding (willen) doen, zijn krachtapparaten de enige juiste keuze. Krachtapparaten zorgen namelijk voor geisoleerde oefeningen waarbij de focus op 1 spier(groep) wordt gelegd. Dit is de manier van trainen als het gaat om massa en volume.

Er zijn krachtapparaten voor iedere spiergroep in het lichaam. Denk hierbij aan de volgende soorten krachtapparaten: