Gymbal

11 Producten
PTessentials Stability Core Gymball 55, 65 of 75 cm
€14,95 €9,95
Anti-Burst -33%

PTessentials Stability Core Gymball 55, 65 of 75 cm

Met deze burst-resistant Gym Ballen van PT Essentials verbeter je jouw houding, je flexibiliteit, je kracht en je balans. Verkrijgbaar in 3 formaten in moderne kleuren!

Thera-Band® PRO Series SCP Zitbal
€23,95

Thera-Band® PRO Series SCP Zitbal

Dit is een speciale bal gemaakt om langere tijd op te zitten. De speciale Thera-Band-zitbal is steviger en de reactie trager waardoor het mogelijk is om voor langere tijd te werken. Door op deze bal te zitten traint en versterkt u de onderrug.

PTessentials Stability Core Gymball Voordeelset
€35,85 €31,95
Voordeelset -11%

PTessentials Stability Core Gymball Voordeelset

Met deze burst-resistant Gym Ballen van PT Essentials verbeter je jouw houding, je flexibiliteit, je kracht en je balans. Complete set van 3 ballen 55, 65 en 75 cm.

Lifemaxx LMX 1104 Gymball Wall Holder
€29,95 €27,50
-8%

Lifemaxx LMX 1104 Gymball Wall Holder

Deze LMX 1104 Gymball Wall houder zorgt ervoor dat je gym ball niet meer door de ruimte zal rollen maar gewoon netjes opgeborgen kan worden aan de muur op de gym ball houder van Lifemaxx. Zo houdt je het vloeroppervlakte mooi vrij.

BOSU Ballast BALL 65 cm BLAUW
€89,95

BOSU Ballast BALL 65 cm BLAUW

De BOSU Ballast Ball is een doorzichtige oefenbal gevuld met kunststof korrels met een totaal gewicht van circa 2,5 kg. Deze kunststof korrels zijn voor de "ballast" en zorgen ervoor dat de Bosu Ballast Ball beter op zijn plaats blijft liggen zonde...

Lifemaxx LMX 1100 Gymball Houder
€12,95

Lifemaxx LMX 1100 Gymball Houder

Deze LMX 1100 Gymball houder zorgt ervoor dat je gym ball niet meer door de ruimte zal rollen maar gewoon netjes opgeborgen kan worden op de gym ball houder van Lifemaxx

BOSU Ballast BALL 45 cm GROEN
€58,95

BOSU Ballast BALL 45 cm GROEN

Bosu introduceert de nieuwe kleinere variant van de Bosu Ballast Ball. Deze kleinere variant is geschikt voor alle leeftijden en heeft een diamteter van 45 cm.

Muscle-Power MP949 Gymball Opbergrek
€299,95 €179,00
-40%

Muscle-Power MP949 Gymball Opbergrek

Handig opbergrek waar 9 gymballen in opgeborgen kunnen worden. Dit rek is snel en gemakkelijk te monteren en is geschikt voor gymballen in alle maten.

BOSU Ballast BALL 45 cm BLAUW
€58,95

BOSU Ballast BALL 45 cm BLAUW

Bosu introduceert de nieuwe kleinere variant van de Bosu Ballast Ball. Deze kleinere variant is geschikt voor alle leeftijden en heeft een diameter van 45 cm.

Lifemaxx LMX 1105 Gymball Rack
€264,90 €229,00
-14%

Lifemaxx LMX 1105 Gymball Rack

Handig opbergrek waar 9 gymballen in opgeborgen kunnen worden. Dit rek is snel en gemakkelijk te monteren en is geschikt voor gymballen in alle maten.

BOSU Ballast BALL 45 cm ROZE
€58,95

BOSU Ballast BALL 45 cm ROZE

Bosu introduceert de nieuwe kleinere variant van de Bosu Ballast Ball. Deze kleinere variant is geschikt voor alle leeftijden en heeft een diamteter van 45 cm.


Gymbal

De Gymbal is bekend onder een groot aantal namen, waaronder Swiss ball. Deze laatste naam is niet gek als je jezelf bedenkt dat de Gymbal van oorsprong uit Zwitserland komt.

Waarom trainen met gymbal

Als je oefeningen uitvoert op een gymbal dan merk je meteen dat je instabiel bent en dat het (wat meer) moeite kost om je positie vast te houden. Vooral je romp moet zich flink inspannen en dat is juist de kern van het trainen met een gymbal cq. Swiss Ball. Bij vrijwel alle sportbewegingen, maar ook bij alledaagse activiteiten is het belangrijk om je romp stabiel te houden. Angelsaksisch ingestelden noemen het ‘core stability’. Je ‘core’ of romp loopt van je heupen tot aan je oksels. Je kan verschrikkelijk sterk zijn in je armen en benen, als je rompstabiliteit of rompkracht onvoldoende is dan komt die arm- of beenkracht niet tot uitdrukking. Je bent altijd zo sterk als je zwakste schakel...

De voordelen van gymbal training in  het kort:

  • meer kracht in de buikspieren en rugspieren
  • minder kans op blessures
  • betere prestaties door meer kracht in de rompspieren
  • een betere balans en coördinatie


De gymbal als onderdeel van de training is een vrij nieuwe vorm van training maar wel een die zeer effectief is!

Door met de gymbal te trainen krijg je sterke buikspieren, sterke onderrugspieren en sterke bilspieren maar door het onstabiele karakter van de gymbal worden tijdens het trainen ook met name de houdingsspieren flink aan het werk gezet.

Met de gymbal kun je dus veel verschillende oefeningen doen voor met name de buikspieren en onderrugspieren om naast kracht ook balans en coördinatie te trainen. Het trainen met de gymbal voegt een extra dimensie toe aan de krachttraining en vergroot het atletisch vermogen van sporters. Nog een extra voordeel van de gymbal is dat je een groot aantal oefeningen die je normaal gesproken op een fitnessbank uitvoert ook kunt uitvoeren op een gymbal; door het onstabiele karakter van de swiss ball spreek je nog meer spieren aan om je lichaam in balans te houden tijdens het doen van deze oefeningen.

Stabiliteit, instabiliteit en de meerwaarde van de gymbal

Als je oefeningen uitvoert op een gymbal dan merk je meteen dat je instabiel bent en dat het moeite kost om je positie vast te houden. Vooral je romp moet zich flink inspannen en dat is juist de kern van het trainen met een gymbal. Bij vrijwel alle sportbewegingen, maar ook bij alledaagse activiteiten is het belangrijk om je romp stabiel te houden. Dit noemen we ook wel core strength. Je core of romp loopt van je heupen tot aan je oksels. Je kan verschrikkelijk sterk zijn in je armen en benen, als je rompstabiliteit of rompkracht onvoldoende is dan komt die arm- of beenkracht niet tot uitdrukking.

Je bent altijd zo sterk als je zwakste schakel. De gymbal kan dus prima gebruikt worden om je rompstabiliteit te trainen, daarnaast leent de gymbal zich goed voor diverse balans- en lenigheids oefeningen.

De meerwaarde van de gymbal kun je samenvatten door de vier volgende aspecten:

  • Hoe instabieler je oefent en traint, hoe meer spieractiviteit je ontwikkelt.
  • Hoe sterker je romp (core unit), hoe groter je totale krachtpotentie.
  • Hoe complexer de beweging, hoe meer je zenuwstelsel wordt getraind.
  • Hoe groter de bewegingsuitslag, hoe effectiever de bewegingen die je maakt.

 

Core strenght training met de gymbal

De gymbal is perfect om te gebruikten bij core strength training. Door het trainen van de core spieren met de gymbal word je hele lichaam sterker, je krijgt er een goede houding van en er komt veel minder druk op je wervelkolom te staan, dit verminderd rugklachten aanzienlijk of zal rugklachten voorkomen! Door core strength & stability training ontwikkel je ook sterke buikspieren. Kortom je ontwikkeld een zeer sterke romp door te trainen met een gymbal. Core strenght & stability training zal zorgen voor perfecte en sterke lichaamshouding, sterke buikspieren en sterke onderrug.

Thuis trainen met een gymbal

De gymbal is een perfect hulpmiddel waarmee je thuis effectieve oefeningen mee kunt uitvoeren. Je maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht in combinatie met de gymbal en op deze manier kun je zeer veel verschillende oefeningen doen zodat er een goede en effectieve training ontstaat. Voor het vergroten van je uithoudingsvermogen kun je daarnaast buiten gaan hardlopen of fietsen.

Kies de juiste Gym Ball, lees snel meer!