Optrekstang

16 Producten
PTessentials PR101 CROSSFIT Pull Up Rack Heavy Duty
€89,95 €74,95
Bestseller! -17%

PTessentials PR101 CROSSFIT Pull Up Rack Heavy Duty

Met dit CrossFit pull-up rek voeg je makkelijk Pull-ups en Chin-ups toe aan je (cross fit) trainingsprogramma en ontwikkel je door het uitvoeren van compound oefeningen een sterke rug en biceps.

Muscle-Power MP1167 CROSSFIT Pull up Rack
€119,95 €99,95
-17%

Muscle-Power MP1167 CROSSFIT Pull up Rack

De MP1167 Pull Up Bar is een geliefde optrekstang onder crossfitters. Ruim van de muur af en breed model. Deze pull up bar kan ook aan het plafond bevestigd worden. Maximale capaciteit rek: 400 kg.

Muscle-Power MP1160 Cross-Fit wall mounted pull-up rack
€129,00

Muscle-Power MP1160 Cross-Fit wall mounted pull-up rack

Met dit pull-up rek voeg je makkelijk Pull-ups en Chin-ups toe aan je (cross fit) trainingsprogramma en ontwikkel je door het uitvoeren van compound oefeningen een sterke rug en biceps.

Gymstick Ab Straps
€39,90

Gymstick Ab Straps

Gymstick Ab Straps helpen je bij het opbouwen van je buikspieren. Sterke buikspieren zijn essentieel voor het stabiliseren van je ruggengraat en vermindert de kans op rugblessures. Ze zijn in elke sport belangrijk van het golfen tot hardlopen en zelf...

Toorx TTM Multi-Grip Pull Up Bar - Optrekstang
€67,95

Toorx TTM Multi-Grip Pull Up Bar - Optrekstang

De Toorx TTM optrekstang is een robuuste pull up bar die aan de muur kan worden bevestigd. Dit is de ideale pull-up bar voor succesvolle atletische training en het versterken van je lichaam.

Toorx Chinning Bar BTW- Optrekstang
€39,95

Toorx Chinning Bar BTW- Optrekstang

De Toorx Chinning Bar BTM is een stevige optrekstang die aan de muur vastgemaakt dient te worden. Ideaal voor het trainen van de borstspieren, rug, nek, schouders en armen.

Body-Solid SR-CB Canonball Grips
€35,00

Body-Solid SR-CB Canonball Grips

De Body-Solid Canonball Grips Attachment is een accessoire wat u aan iedere pull-up bar, rack of rig kunt bevestigen.

Lifemaxx LMX1820 Hanging Ab Strap set
€39,90 €35,95
-10%

Lifemaxx LMX1820 Hanging Ab Strap set

De LMX1820 Hanging ab strap een uitdagend hulpmiddel voor gevorderde 'leg raises' en diverse 'core' oefeningen. De Ab strap set is geschikt voor beginnende en gevorderde sporters.

Crossmaxx LMX 1702 Multi-Grip pull-up rek
€156,95 €139,95
showroom -11%

Crossmaxx LMX 1702 Multi-Grip pull-up rek

De LMX 1702 Crossmaxx® multi-grip pull-up rack is ideaal voor elke athleet!
De wijde grepen zijn perfect voor pull-ups die de kracht van de bovenrug en mobiliteit verhogen. De smalle grepen zijn ideaal voor oefening van een muscle up.

Body-Solid AAB-2 Gut Blaster Ab Straps
€95,00
showroom

Body-Solid AAB-2 Gut Blaster Ab Straps

Deze stroppen van Body-Solid zijn uitermate geschikt voor hevige knee raises om alle buikspieren hard aan te pakken zonder druk op de onderrug. In feite zijn de AAB-2 Gut Blaster Slings geschikt om zelfs een slechte rug te helpen genezen door de spie...

Muscle-Power MP1165 Multi-Grip Pull-up rek
€156,95 €139,00
-11%

Muscle-Power MP1165 Multi-Grip Pull-up rek

Het Muscle-Power MP1165 Multi-Grip Pull-Up rek brengt de variatie terug in je pull-ups! Door de verschillende grepen kan je snel achtereen diverse varianten van de pull-up uitvoeren: close grip, wide grip, neutral etc.!

Iron Gym PULL UP BOOST Pull up Assistance
€59,95 €39,95
-33%

Iron Gym PULL UP BOOST Pull up Assistance

Pull-ups zijn een van de meest gunstige en tegelijkertijd moeilijke oefeningen die er bestaan, het opbouwen van kracht en macht in de biceps en triceps, buikspieren en borstspieren. Echter, het trekken van je hele lichaamsgewicht door de lucht is vaa...


Optrekstang

Pull-up

Veel mensen vermijden de Pull-up voor maar één reden: het is een moeilijke en zware oefening. Echter, het is ook één van de belangrijkste oefeningen welke je eigenlijk 10 herhaling achter elkaar moet kunnen uitvoeren. De Pull-up of Chin-up is de beste manier om de grootste spiergroep in het bovenlichaam te trainen: de latissimus dorsi (brede rugspier). Daarnaast zijn de pull-up en chin-up echte "compound" oefeningen: je traint hiermee ook je armen (biceps) en buikspieren.

De pull-up: Total body workout

Met pull-ups aan de optrekstang train je het hele bovenlichaam, met name de rugspieren, maar ook je biceps en triceps en onderarm spieren. Door het standaard toevoegen van de pull-up aan je workout, zal je merken dat je feitelijk ook geen behoefte meer hebt aan het uitvoeren bicepscurl, omdat je biceps zeer sterk worden meegetraind bij het uitvoeren van de pull-up. De meesten welke zeer regelmatig pull-ups doen voeren zelfs helemaal geen aparte bicepsoefeningen meer uit omdat de armen na een pull-up workout aan de optrekstang  al helemaal opgepompt zijn. Daarnaast worden bij pull-up oefeningen ook de buikspieren in sterke mate getraind, omdat deze moeten zorgen voor de balans om te voorkomen dat je gaat zwaaien. Door het uitvoeren van de pull up zal je dus merken dat de buikspieren zich ook sterk gaan ontwikkelen.

Pull up training aan de optrekstang is essentieel vanwege de simpele reden dat het een goede upperbody oefening voor de rug is waarbij dus sprake is van een “pull” beweging (trekbeweging). Als je thuis alleen grondoefeningen en push-ups doet, zal dit leiden tot een onbalans in de spiergroei. Doordat je met name alleen “push” bewegingen (duw bewegingen)  uitvoert, zal je voorzijde sterker worden gestimuleerd waardoor het resultaat is, dat er een onbalans ontstaat ten opzichte van de rug. Het gevolg: je schouders zullen naar voren trekken waardoor je een slechte lichaamshouding ontwikkelt. Daarom dus: voeg een optrekstang toe aan je tools voor training!

Ik heb niet de kracht voor de pull-up

Of je nu sterk genoeg bent of niet voor het uitvoeren van een pull-up, de optrekstang blijft het beste stuk gereedschap dat je kan bezitten. Als je nog niet klaar bent voor het uitvoeren van een pull up aan de optrekstang, zijn er altijd meer mogelijkheden:

  • OptrekstangMaak gebruik van PowerBands om te helpen bij de Pull-up: deze dikke lange elastieken zullen je klaar maken voor een pull up op eigen kracht. Bevestig het elastiek aan de optrekstang en steek je knie door het andere uiteinde. Het elastiek zal je nu assisteren bij de pull-up doordat deze terug wilt naar zijn oorspronkelijke, niet uitgerekte, lengte en je als het ware dus mee omhoog tilt. Er zijn verschillende diktes, dus je kan uiteindelijk steeds minder weerstand gebruiken tot het punt dat je 10 pull ups aan de optrekstang op eigen kracht kunt uitvoeren.
  • Het uitvoeren van één van de volgende primaire oefeningen aan de optrekstang  welke je zullen helpen om pull-ups zelfstandig uit te voeren:

    • Flex Hangs: pak de optrekstang vast op schouderbreedte en ga in de meest bovenste positie hangen, met de kin boven de optrekstang (je kan eventueel gebruik maken van een trapje om in deze positie te komen). Probeer nu zolang mogelijk in deze houding te blijven hangen totdat je niet langer kunt. Neem rust en herhaal tot je 3 sets hebt gedaan).
    • Negative Pull: ga net als bij de flex hang in de bovenste positie hangen aan de optrekstang. Laat jezelf nu zo langzaam mogelijk zakken totdat de armen helemaal gestrekt zijn. Doe dit zo langzaam mogelijk. Herhaal dit ook 3 tot 5 x
    • Dead Hangs: ga met armen gestrekt aan de optrekstang hangen waarbij de voeten vrij van vloer komen. Blijf zolang je kan in deze houding hangen, je zal je greepsterkte (grip) hiermee sterker maken. Zodra je echt niet meer kan, rust uit, en herhaal 3 tot 5 keer.

Voeg mogelijkheden toe aan de optrekstang

Om extra variatie in de pull-up oefeningen aan te brengen zijn er diverse andere artikelen aan een optrekstang te bevestigen, zoals Ab Straps (gut blasters), Resistance Bands of een suspension trainer zoals de PT4Pro. Door toevoeging van extra accessoires aan je optrekstang ben je in staat een echt fullbody workout uit te voeren.