De voordelen van Bumperplates

De voordelen van Bumperplates

minuten lezen
Als je naar de Olympische spelen kijkt zie je atleten regelmatig hun gewichten laten vallen als het gewicht hun kracht overschrijdt. In plaats van dat het gewicht de vloer beschadigt of er doorheen zakt, stuiteren de Bumper Plates op en neer tot het gewicht weer rustig stil is komen te liggen. Dat komt omdat Bumper Plates zo ontworpen zijn dat deze de effecten van een flinke klap aankunnen en beschadiging van het oppervlak voorkomen als ze hard neervallen.

Ontdek de voordelen van Bumper Plates

 

Spieren ontwikkelen met gewichtheffen

Dit artikel gaat over Bumper Plates, de unieke vrije gewichten voor gewichtheffers. Gewichtheffen raakt steeds meer in zwang. Hoewel veel mensen nog altijd zijn gericht op de strijd tegen hun gewicht, zien steeds meer mensen de mogelijkheden van spierontwikkeling. Gewichtheffen is over het algemeen één van de meest gebruikte manieren om spieren op te bouwen en ontwikkelen. Duizenden mensen hopen op deze manier het gespierde lichaam te krijgen waar velen naar verlangen. Daarnaast val je ook sneller af zodra je meer spiermassa opbouwt, je lichaam zal namelijk een hogere verbranding krijgen. Dus ook voor afvallen is krachtsport onmisbaar!

 

Work-out met vrije gewichten

Als je je ervaringen met het heffen van gewichten wilt verbeteren heb je meerdere mogelijkheden. Sommige mensen genieten van gewichtheffen met vaste krachtapparatuur, maar de starre bewegingen die samengaan met deze apparaten kunnen je spierontwikkeling beperken. Eigenlijk is daarom geen enkele spieropbouwende techniek zo efficiënt als een work-out met vrije gewichten.

 

Bumper Plates

Lidmaatschap van een sportschool is niet alleen duur, vaak is het in sportscholen ook erg druk. Daarom investeren steeds meer mensen in hun eigen gewichten sets. Als jij je ook aan het oriënteren bent op het gebied van vrije gewichten zul je al snel ontdekken dat Bumper Plates veel mogelijkheden bieden. Bumper Plates worden door atleten van ieder niveau en olympische spelers gebruikt. Ze bieden dezelfde oefeningen als metalen olympische halterschijven, maar hebben veel voordelen in zowel uitvoering als duurzaamheid.

 

Traditionele gewichten veroorzaken snel schade

Traditionele metalen vrije gewichten zijn hard en beschadigen daarom al snel elk oppervlak waar ze mee in aanraking komen, ongeacht hoe voorzichtig je bent. In de sportschool is dat misschien geen probleem, maar als je investeert in een set van vrije gewichten voor thuis, wil je waarschijnlijk niet dat je interieur beschadigt. Ook al is de metalen halterschijf met een laagje rubber omgeven, het blijft massief staal, welke iedere vloer bij hoge impact onherstelbaar zullen beschadigen.

 

Bumper Plates beschadigen je vloer niet

Bumper Plates zijn gemaakt van een materiaal dat de bedoeling heeft zacht te zijn tijdens contact, zodat het het oppervlak waarmee het in aanraking komt niet beschadigt. Bovendien zijn bumper plates zo duurzaam dat ze geen schade veroorzaken aan de grond of een ander oppervlak als je ze laat vallen. Dat is de reden waarom bumper plates volledig uit rubber bestaan en iedere bumper plate ongeacht het gewicht, dezelfde diameter heeft; zo wordt de impact gelijkmatig over alle schijven verdeeld waardoor de impact per cm2 sterk afneemt.

 

Bumper Plates stuiteren

Als je naar de Olympische spelen kijkt zie je atleten regelmatig hun gewichten laten vallen als het gewicht hun kracht overschrijdt. In plaats van dat het gewicht de vloer beschadigt of er doorheen zakt, stuiteren de Bumper Plates op en neer tot het gewicht weer rustig stil is komen te liggen.

 

Dat komt omdat Bumper Plates zo ontworpen zijn dat deze de effecten van een flinke klap aankunnen en beschadiging van het oppervlak voorkomen als ze hard neervallen. Uiteraard kan het laten vallen van een grote hoeveelheid gewicht op elk oppervlak schade veroorzaken, maar Bumper Plates helpen om de schade voor je huis te beperken. Het is dus wel raadzaam een stevige rubberen ondervloer te gebruiken, zoals de Lifemaxx LMX1345 rubberen vloerdelen. Olympische halterschijven (ook de schijven die voorzien zijn van een rubber laagje) mag je nooit hard laten vallen, omdat staal, hoe sterk ook, de eigenschap heeft breekbaar te zijn. Aangezien metaal behoorlijk duur is, zou dat mooi zonde van je geld zijn.

 

Competition Bumper Plates versus Crossfit Bumper Plates

Naast de zeer populaire zwarte crossfit bumper plates welke perfect zijn voor algemeen gebruik, crossfit en trainingen, zijn er ook de zogenaamde competition bumper plates. Qua gebruik maakt het niet uit welke van de twee soorten bumper plates je gebruikt, maar het grote verschil is dat een competition bumper plate altijd voldoet aan de strenge eisen van de IWF. Dat wil zeggen dat de afmetingen, specificaties van de gebruikte materialen en de maximale gewichtsafwijking voldoen aan de hele kleine marges die hieraan gesteld worden. Doordat deze bumper plates met zo een grote precisie gemaakt moeten worden, zijn deze ook aanzienlijk duurder in aanschaf. Voor wedstrijden een must, maar voor crossfit en personal training, zeker niet nodig. De PT Essentials Black Crossfit Bumperplates zijn niet voor niets de meest verkochte bumperplates van Fitnesskoerier.nl

 

Bumper Plates met je eigen merknaam

Extra voordeel van Bumper Plates is dat ze kunnen worden aangepast door de gebruiker. Als je op zoek bent naar vrije gewichten die je kunt laten personaliseren met een persoonlijk motto of een merknaam zijn Bumper Plates ideaal. Ben je eigenaar van een kleine fitnessruimte en probeer je je merknaam te verspreiden? Branding door Bumper Plates met je naam erop zal dan zeker werken!  Vraag ons naar de mogelijkheden en voorwaarden!Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »