Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen

minuten lezen
De meest gestelde vraag welke wij hierover krijgen is: welk fitnessapparaat is het beste voor het trainen van mijn buikspieren? Voor het echt effectief trainen van de buikspieren heb je helemaal geen dure fitnessapparaten nodig. Wat heb je dan wel nodig?

BuikspieroefeningenBuikspieroefeningen

Veel gestelde vraag over het trainen van buikspieren


De meest gestelde vraag welke wij hierover krijgen is: welk fitnessapparaat is het beste voor het trainen van mijn buikspieren?

Ons antwoord verrast de meeste bezoekers en luidt als volgt: geen

Voor het echt effectief trainen van de buikspieren heb je helemaal geen dure fitnessapparaten nodig. Wat heb je dan wel nodig? Heel simpel: een goede comfortabele fitnessmat om de meest effectieve buikspieroefeningen op te doen.

Buikspieren, het krijgen van een sixpack: de eerste stap!


Je hebt overtollig buikvet en gaat als een gek aan de slag met oefeningen welke de buikspieren vergroten…..fout!

Buikspieren kan je trainen met buikspieroefeningen zoveel je wilt, zolang deze buikspieren echter bedekt zijn door zo een fijne laag vet, zal je nooit een sixpack krijgen. Sterker nog, doordat de buikspieren onder de vetlaag liggen en deze laag dus alleen naar buiten drukken, zal je zelfs dikker lijken dan voorheen.

Het aller belangrijkste is dus: zorg dat je die vetlaag kwijt raakt, bijvoorbeeld door krachttraining in combinatie met cardio. Lokaal vet verliezen bestaat niet, dus ga niet alleen maar oefeningen voor de buik doen, dat is niet effectief. Krachttraining kan zorgen voor een grote afname van lichaamsvet. Lees hier meer. Geloof dus niet al die websites over buikspieroefeningen die roepen dat je buikvet kunt verliezen door buikspieroefeningen. Lokaal vet verbranden bestaat niet!

Daarom ook onze tip: train niet alleen de buikspieren met buikspieroefeningen, maar voeg de buikspieroefeningen toe aan je normale work-out zodat het effect uiteindelijk het grootste zal zijn. Varieer ook, voeg bij iedere work-out elke keer 2 andere buikspieroefeningen toe aan de work-out, zodat het lichaam niet zal wennen en optimaal blijven groeien.

De gouden regels van buikspiertraining


Om een maximaal effect te bereiken, houdt je dan aan de volgende basisregels:

  • Zorg ervoor dat je buikspieren zichtbaar worden, oftewel, dump het vet!
  • Neem voldoende rust, het is een totale fabel dat je de buikspieren iedere dag moet trainen. Dat is dus niet zo, neem tussen 2 trainingen altijd 1 rustdag zodat de buikspieren kunnen herstellen voor maximale groei
  • Bij oefeningen welke gebaseerd zijn op herhalingen: maak altijd 3 sets van 8 tot 12 herhalingen

 

Buikspieroefeningen: onze aanraders

 

De “plank” of “bridge”


De naam zegt het in feite al: je neemt met je lichaam een positie aan die lijkt op een bruggetje. Je legt je voorarmen op de grond en zorgt voor een hoek van 90 graden met je bovenarmen, strek het lichaam uit en rust op de punten van je tenen. Het is van belang dat je echt netjes met een rechte rug blijft liggen, dus geen holle of bolle rug.  Het doel is om deze houding minimaal 30 seconden vast te houden en bouw dit op totdat je 60 seconden in deze houding kunt blijven staan. Herhaal deze oefening 3 tot 5 keer en neem 1 minuut rust tussen de herhalingen door. De plank of bridge is echt één van de allerbeste buikspieroefeningen welke je uit kunt voeren, voeg deze dan ook zeker aan je buikspiertraining toe!

Buikspieroefening | planking

Mountain Climbers


Bij deze buikspieroefening start je in een hoge plankpositie, maar trek je ook één voor één je knieën in. Hierdoor train je niet alleen je buikspieren, maar werken ook je arm- en beenspieren mee. En op hoog tempo draagt hij ook bij aan het verbeteren van je conditie.

Buikspieroefening | Mountain Climber

Leg Raises


De Leg Raises is een zeer simpele, maar effectieve buikspieroefening. Met de Leg Raises train je voornamelijk je buikspieren. De Leg Raises is een buikspieroefening voor de onderste en bovenste buikspieren. Maar daarnaast train je met de Leg Raises ook je rugspieren en je dijen.

Uitvoering van de Leg Raises

  • Stap 1. Ga op je rug op een fitnessmat liggen. Leg je benen tegen elkaar aan.
  • Stap 2. Plaats je armen gestrekt naast je en leg je handen onder je zitvlak.
  • Stap 3. Let goed op je hoofd. Hiermee wordt bedoeld dat je hoofd naar het plafond moet wijzen en op de grond moet blijven.
  • Stap 4. Hef je benen van de grond totdat ze recht omhoog staan en een  hoek van ca. 80 graden vormen met de grond. Dus niet de benen loodrecht omhoog, daarmee haal je de spanning van de spieren af. Je wilt deze spanning juist vast houden.
  • Stap 5. Laat je benen LANGZAAM zakken tot net boven de grond.
  • Stap 6. Herhaal deze stappen per sessie in het begin 8 tot 10 keer. Wanneer je merkt dat het makkelijker gaat kan je dit verhogen naar bijvoorbeeld 10 tot 15 keer.

Buikspieroefening | Leg Raises

Ab Wheel Roll-out


De Ab Wheel (buikspier wiel) is een trainingstool voor een zeer effectieve workout. Deze workout wordt ook wel de Ab Wheel Roll-out genoemd. In tegenstelling tot de meeste buikspieroefeningen, train je met de Ab Wheel workout niet alleen je buikspieren, maar ook je rug, armen en beenspieren.

Om het ab wheel te gebruiken pak je beide handvaten stevig vast. Ga op je knieën zitten en plaats het wiel op de grond. Rol het wiel weg van je lichaam, en hou deze houding vast, daarna rol je terug naar de startpositie.

De Ab Wheel roll-out is wellicht de zwaarste en meest effectieve buikspieroefening die er is!

Buikspieroefening | Ab Wheel Rollout

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »