Wat is de beste keuze: een vlakke bank of een verstelbare fitnessbank

Wat is de beste keuze: een vlakke bank of een verstelbare fitnessbank

minuten lezen
Moet ik een vlakke bank (flat bench) of een verstelbare bank (adjustable bench) kopen? Of u nu een commerciële sportschool inricht of een homegym voor uzelf probeert op te zetten, het hebben van de juiste apparatuur is van cruciaal belang. Een fitnessbank is een van de meest essentiële fitnessapparaten die je kunt bezitten. Maar moet je kiezen voor een vlakke bank of een verstelbare bank? Om u te helpen beslissen, hebben we een snelle vergelijking gemaakt. Lees snel verder...

Moet ik een platte bank (flat Bench) of een verstelbare bank (adjustable bench) kopen?

Of u nu een commerciële sportschool inricht of een homegym voor uzelf probeert op te zetten, het hebben van de juiste apparatuur is van cruciaal belang. Een fitnessbank is een van de meest essentiële fitnessapparaten die je kunt bezitten. Maar moet je kiezen voor een vlakke bank of een verstelbare bank?

Om u te helpen beslissen, hebben we een snelle vergelijking gemaakt. Lees snel verder...

Flat Bench (vlakke bank)

In eerste instantie zou je kunnen denken dat een vlakke bank slechter is dan een verstelbare bank. Het is beperkter, toch? Dus waarom zou je er één kiezen?

Voordelen

  • Vlakke banken hebben geen bewegende delen, waardoor ze over het algemeen sterker en stabieler zijn dan verstelbare banken. Een sterke basis onder je maakt het gemakkelijker en is in alle opzichten veiliger. Dit is een belangrijke factor als u van plan bent zwaar te tillen. Dit is de reden waarom powerlifters flat benches gebruiken bij het bankdrukken tijdens wedstrijden.
  • Adjustable benches, verstelbare fitnessbanken, zijn opgesplitst in twee delen, de zitting en de rugleuning. Hoewel dit geen groot verschil is, veroorzaakt dit vaak wel enige instabiliteit (de meeste adjustable benches hebben speling op de rugsteun vanwege de scharnierpunten. Dit ervaart men als onprettig. De PT Essentials PRO adjustable bench is één van de weinige benches die vrijwel geen speling hebben en daarmee erg stabiel zijn). Bij een flat bench zorgt de stabiliteit voor extra comfort als je plat ligt – wederom geen enorm verschil, maar wel eentje dat je wel merkt bij bepaalde oefeningen. Vooral de gap (de ruimte tussen zitvlak en rugleuning) wordt nogal eens als vervelend ervaren).

Nadelen flat bench

  • In vergelijking met verstelbare fitnessbanken is het grootste nadeel duidelijk. Vlakke banken zijn niet verstelbaar en zijn daarom beperkter in de verschillende oefeningen die je kunt doen.
  • Ze bevinden zich meestal ook lager bij de grond. Dit kan een voordeel zijn als u een lager zwaartepunt wilt behouden en uw voeten steviger op de grond wilt hebben. Soms vinden mensen lagere banken wat oncomfortabel, vooral mensen die langer zijn dan gemiddeld.

Verstelbare fitnessbank

Verstelbare banken passen goed bij veel andere fitnessapparaten zoals een powerrack, halfrack of squatrack. Als u er een aan uw homegym toevoegt, krijgt u de vrijheid om een ​​breed scala aan oefeningen aan uw training toe te voegen.

Fitnesskoerier biedt verschillende verstelbare banken waarmee u het rugkussen in meerdere posities kunt zetten, van rechtopstaand tot volledig plat. Veel van onze banken hebben ook verstelbare zittingen, zodat u elke oefening comfortabel kunt maken.

Als je meer gefocust bent op een uitgebreidere training, in plaats van het maximale uit specifieke oefeningen te halen, is een verstelbare bank de beste keuze.

Welke moet je kopen?

Om te bepalen welke het beste bij u past, kunt u een aantal vragen stellen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »