Snel resultaat in de sportschool boeken?

Snel resultaat in de sportschool boeken?

minuten lezen
De meeste mensen hebben weinig geduld als ze in de sportschool beginnen. Het liefst zien ze zo snel mogelijk resultaat. Wachten tot ze éindelijk verschil zien aan hun lichaam en gewicht? Die tijd nemen ze liever niet. Die ongeduld zorgt er echter ook vaak voor dat de handdoek vroegtijdig in de ring wordt gegooid. Waarom zou je blijven sporten als het toch niet werkt? Die beredenering is echter onterecht.

Snel resultaat in de sportschool? Hier moet je op letten!

vSpieropbouw en duurzaam afvallen kost veel tijd, motivatie en bovenal heel veel geduld. Uiteindelijk zal je écht resultaat boeken, maar geef het echt de tijd die het nodig heeft. Heb je jouw lidmaatschap bij bijvoorbeeld je favoriete sportschool in Tilburg nog niet beëindigd en wil je gelukkig nog wel een poging wagen? Met de volgende tips zal je vroeg of laat gegarandeerd resultaat boeken.

Laat een trainingsschema opstellen

Allereerst is het van belang dat je een goed trainingsschema opstelt. Een trainingsschema waarbij je zeker weet dat je aan jouw persoonlijke doelen werkt. Vaak wordt dit namelijk nog wel eens vergeten. Mensen lopen doelloos rond in de sportschool en kiezen lukraak dingen uit om te doen. Vaak dingen die juist averechts werken. Daarom is het zo belangrijk om professionele hulp te vragen.

In vrijwel iedere sportschool is wel iemand aanwezig om mee aan de slag te gaan. Een personal trainer die samen met jou naar je doelen kan kijken en een schema kan opstellen om deze doelen ook daadwerkelijk te behalen. Bovendien kan deze trainer ook uitleg geven over de diverse oefeningen. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier aan het trainen bent en ook daadwerkelijk aan de slag gaat met jouw doelstellingen. Zo boek je op de lange termijn gegarandeerd resultaat. Bovendien geeft het een beetje houvast. Je weet precies wat en wanneer je iets moet doen. Dat biedt veel rust.

Geef je lichaam ook voldoende rust

Het is eigenlijk gek hoe het kweken van meer spieren in zijn werk gaat. Je kunt pas meer spieren opbouwen als je je eigen spieren schade aanbrengt. Doordat ze beschadigd raken, zullen de spieren zich gaan herstellen en verstevigen. Iedere beschadiging die wordt aangebracht, leidt dus uiteindelijk tot meer spiergroei. Je lichaam heeft echter wel de tijd nodig om dit proces in gang te zetten. Het is belangrijk dat je je lichaam ook die rust gunt. Anders loop je het risico op ernstige blessures, waardoor je uiteindelijk nog verder van huis zult zijn. Train dan ook vooral die eerste weken niet meer dan drie á vier keer per week. Zo blijven er genoeg rustdagen over om te werken aan het herstel.

Vertel anderen over jouw doelen

Iedere sporter komt wel eens voor een moment te staan waarop het allemaal even heel lastig is. Waarop het lastig is om gemotiveerd te blijven en je eigenlijk liever de handdoek in de ring gooit. Op die momenten is het fijn als er iemand is die jou kan motiveren om door te gaan. Vertel daarom naasten over jouw doelen. Als iedereen er vanaf weet, zorgt dit wellicht voor voldoende motivatie om door te gaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »