Review Sole E95s Crosstrainer

Review Sole E95s Crosstrainer

minuten lezen
Sole heeft haar bekroonde en best verkopende model, de SOLE Fitnesss E95, een stap verder gebracht. Deze duurzame crosstrainer heeft inmiddels veelvoudig verstelbare én high performance functies. De SOLE Fitness E95s crosstrainer is één van de elite-modellen in de crosstrainer-serie van Sole. Toch is hij met € 2295,00 redelijk betaalbaar en zeker in vergelijk met merken als Life Fitness vele malen voordeliger terwijl dit apparaat vergelijkbare functies biedt welke bij een merk als Life Fitness al snel meer dan 5000 euro kosten. Lees snel verder...

Review Sole E95S crosstrainer

Sole heeft haar bekroonde en best verkopende model, de SOLE Fitnesss E95, een stap verder gebracht. Deze duurzame crosstrainer heeft inmiddels veelvoudig verstelbare én high performance functies. De SOLE Fitness E95s crosstrainer is één van de elite-modellen in de crosstrainer-serie van Sole. Toch is hij met € 2295,00 redelijk betaalbaar en zeker in vergelijk met merken als Life Fitness vele malen voordeliger terwijl dit apparaat vergelijkbare functies biedt welke bij een merk als Life Fitness al snel meer dan 5000 euro kosten.

 

Deze front-driven crosstrainer kan met zijn 38 mm stalen frame maximaal 400 pond gebruikersgewicht weerstaan (ca. 181 kg). Het model is niet bijzonder compact, maar beschikt wel over transportwielen en daardoor is hij eenvoudig te verplaatsen.

 

De Sole E95s heeft meerdere instelbare functies, waaronder een elektronisch verstelbare lengtepas, meerdere weerstandsniveaus en een kantelbare console. De verstelbare lengtepas kan tussen 45 tot 61 cm worden aangepast en de weerstandsniveaus variëren van 0 tot 20. De lengtepas en de weerstand kunnen worden aangepast door de bediening welke in de handvaten is ingebouwd. Je hoeft je handen dus niet meer los te laten als je de weerstand of de lengtepas wilt aanpassen.

 

De voetpedalen hebben een comfortabele grootte van 38 cm en zijn ontworpen met een 2 graden binnenwaartse helling. Daarmee verminderen ze de overbelasting op enkels en voeten die op andere crosstrainers gebruikelijk kan zijn. Deze functie is er voor zowel comfort als veiligheid.

 

Het console is uitgerust met een groot 23 cm LCD-scherm dat basistrainingen bevat en 10 ingebouwde trainingsprogramma’s die 6 standaardprogramma's, 2 aangepaste programma's en 2 hartslagprogramma's bevatten.

 

Met de E95S kunt u uw hart draadloos monitoren (de borstband is meegeleverd), maar dat kan ook met behulp van de hartslagsensoren die zijn ingebouwd in de vaste handvaten. Andere functies van het console zijn een grote waterfleshouder, een accessoirebeker, een ingebouwde koelventilator, ingebouwde luidsprekers en een audio-plug-in. De console van de gloednieuwe E95S Crosstrainer van SOLE Fitness is uitgerust met de mogelijkheid om deze via Bluetooth met uw smartdevice te verbinden. Op deze wijze kunt u ook gebruik maken van apps van derde partijen, als ook de SOLE app.

 

Onze favoriete kenmerken

 • Meerdere instelbare functies zoals een elektronisch verstelbare lengtepas, kantelbare console en meerdere weerstandsniveaus welke via de de handgrepen te bedienen zijn.
 • ✔ Groot 23 cm LCD-scherm
 • ✔ Bluetooth-verbinding
 • ✔ Zeer hoog belastbaar (181 kg max. gebruikersgewicht)
 • ✔ Zeer solide stalen frame
 • ✔ Zeer ruimte garantie: levenslang op het frame en 3 jaar onderdelen en elektronica
 • ✔ Borstband is inbegrepen voor eenvoudige draadloze hartslagbewaking en om gebruik te maken van de hartslaggestuurde programma’s

 

Bijzondere specificaties Sole E95s Crosstrainer

 • ✔ Algehele beoordeling: 4 uit de 5 sterren
 • ✔ Compact / Vouwen: Nee
 • ✔ Helling: Ja
 • ✔ Pedaal lengte: 45-61 cm
 • ✔ Vliegwiel: 40 pond
 • ✔ Programma's: 10 programma's
 • ✔ Ventilator: Ja
 • ✔ Gewichtcapaciteit: 180 kg
 • ✔ Afmetingen: 2,10 L x 0,80 B x 1,77 H

 

De minst favoriete eigenschappen

 • ✔ Het front-drive ontwerp kan een ongemakkelijk ontwerp zijn voor mensen met rugproblemen
 • ✔ Zeer stevig ontwerp, echter, daardoor een vrij groot toestel. Hierdoor wel zeer stabiel
 • ✔ Beperkt aantal programma’s (echter, door gebruik te maken van Apps kan je hier veel meer in varieren)

 

Conclusie

De E95 is een erg populair model van Sole en de E95S heeft nóg meer eigenschappen om van te houden, voor slechts een paar honderd euro meer! De E95S is speciaal ontworpen als crosstrainer  voor meerdere gebruikers, met veel aanpasbare opties die bij veel andere crosstrainers ontbreken.

Met zoveel verstelbare opties en comfortfuncties  in dit model is het heel eenvoudig om goed te tranen, ongeacht je hoogte-, grootte- of vaardigheidsniveau.

 

Voor iets meer dan 2.000 is het een aardige investering, maar met zo'n indrukwekkende garantie is deze crosstrainer zeker zijn geld waard en raden we de E95S aan als een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke crosstrainer.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »