Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op +31-(0)24-6451309
Levering in Nederland en België
4,8/5 tm-tp
Jammer Arms - wat zijn het en wat zijn de voordelen?

Jammer Arms - wat zijn het en wat zijn de voordelen?

minuten lezen
Niet iedereen weet wat Jammer Arms zijn en wat het nut ervan is terwijl deze een grote toevoeging zijn aan ieder power rack. Omdat ons nieuwe PT Essentials THE CAGE Power Rack nu STANDAARD is uitgerust met jammer arms, verdient het wat extra aandacht.

Jammer Arms - hoe en wat

Niet iedereen weet wat Jammer Arms zijn en wat het nut ervan is terwijl deze een grote toevoeging zijn aan ieder powerrack. Omdat onze nieuwe PT Essentials THE CAGE Power Rack nu STANDAARD is uitgerust met jammer arms, verdienen ze wat aandacht.

Jammer Arms zijn zeer functionele powercage attachments die gebruik maken van de principes van hefbomen om weerstand te creëren tijdens oefeningen. Deze jammer arms bestaan ​​uit een draaipunt (wat aan een upright van het powerrack is bevestigd), een hefboomarm met aan het uiteinde de greep en loading pin. De load (weerstand) is het gewicht dat je aan halterschijven of bumperplates op de jammer arms kan laden.

Door de positie van de hefboomarm aan te passen, kan je de intensiteit van jouw trainingen aanpassen, waardoor ze veelzijdig en geschikt worden voor alle fitnessniveaus (je past bijvoorbeeld voor een shoulderpress de range-of-motion aan. Zie het maar als spotters op een drukbank. Door de positie aan te passen kan je de lengte van de beweging bepalen.)

Veel veelzijdiger dan ze lijken

Jammer Arms worden gebruikt voor bilaterale of unilaterale training, waardoor ze het perfecte hulpmiddel zijn voor het isoleren van zwakke punten of onjuiste balans – maar ook een geweldige optie voor mensen die nieuw zijn met trainen en een beperkt en vast bewegingsbereik nodig hebben om veilig en efficiënt te trainen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor een uitgebreid scala aan dynamische, complexe explosieve of isometrische bewegingen, waaronder incline, flat of downhill bench press, shoulder press, jammer press, one arm rows, shrugs, squats en deadlifts. De trainingsmogelijkheden zijn eindeloos en worden beperkt door je eigen creativiteit. Het power rack van PT Essentials is standaard uitgerust met Jammer Arms!

Het grootste voordeel van Jammer Arms is dat ze atleten in staat stellen explosieve hefbewegingen uit te voeren met een veel grotere stabiliteit en controle dan vrije gewichten tijdens de gehele range-of-movement. Dit biedt superieure veiligheid voor atleten die grote lasten verplaatsen of pre-habilitatie/revalidatie ondergaan.

De voordelen van Jammer Arms op een Powerrack

Hefboomoefeningen met Jammer Arms bieden verschillende unieke voordelen die ze onderscheiden van traditionele oefeningen:

1. Verhoogde spieractivatie

Jammer Arms zorgen voor een constante spanning over het gehele bewegingsbereik, waardoor de spieractivatie wordt gemaximaliseerd en de spiergroei wordt bevorderd.

2. Verbeterde stabiliteit

Omdat oefeningen met jammer arms vaak unilaterale bewegingen met zich meebrengen, helpen ze de stabiliteit en het evenwicht te verbeteren, waarbij ze zich richten op kleinere stabilisatorspieren naast de grote spiergroepen.

3. Verminderde gewrichtsbelasting

Door een soepeler en meer gecontroleerd bewegingspatroon te bieden, kunnen jammer arms de belasting op de gewrichten verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met gewrichtsproblemen of blessures.

4. Grotere krachtwinst

De nauwkeurige aanpassing van de weerstand door de jammer arms maakt progressieve overbelasting mogelijk, wat leidt tot voortdurende krachttoename en een verbeterde algehele conditie.

Bekijk Adam Bishop op YouTube voor een Jammer Arms Masterclass

Adam Bishop is tweevoudig winnaar van de sterkste man competitie in de U.K.

 

> Check snel het unieke power rack The CAGE van PT Essentials; commercieel inzetbaar, heavy duty, ultra uitgebreid met onder andere jammer arms voor een hele fijne prijs!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »