Bedrijfsfitness - investeren in fit personeel

Bedrijfsfitness - investeren in fit personeel

minuten lezen
Werkgevers profiteren van gezonde en fitte werknemers. Hoewel werknemers uit zichzelf al goed gemotiveerd kunnen zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid te behouden, kunnen werkgevers toch extra prikkels geven om hen hiertoe aan te moedigen. Een bekende methode is het openen van een fitnessruimte op de werkvloer. Een bedrijfsfitnessruimte heeft veel voordelen voor werknemers. Het gebruik van deze ruimte heeft echter ook vele voordelen voor de werkgever. Lees snel verder...

De vele voordelen van bedrijfsfitness

 

Werkgevers profiteren van gezonde en fitte werknemers. Hoewel werknemers uit zichzelf al goed gemotiveerd kunnen zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid te behouden, kunnen werkgevers toch extra prikkels geven om hen hiertoe aan te moedigen. Een bekende methode is het openen van een fitnessruimte op de werkvloer. Een bedrijfsfitnessruimte heeft veel voordelen voor werknemers. Het gebruik van deze ruimte heeft echter ook vele voordelen voor de werkgever.

 

Voordelen voor de werkgever

 

Lagere ziektekosten

Als werknemers regelmatig sporten verbetert hun algehele gezondheid. Regelmatig sporten kan leiden tot gewichtsverlies, het kan de bloeddruk verlagen en het risico op chronische ziektes helpen verminderen. Dat kan resulteren in lagere ziektekosten, wat er natuurlijk voor zorgt dat de totale bedrijfskosten lager worden.

 

Minder afwezigheid

Werknemers die regelmatig sporten hebben een betere algehele gezondheid en daardoor meer weerstand tegen ziektes. Volgens experts kan het gebruik van een bedrijfsfitness ruimte er voor zorgen dat werknemers minder snel verkouden worden. Dat beïnvloedt direct de totale kosten voor ziektedagen.

 

Goedkoper dan een abonnement

Sommige bedrijven bieden hun werknemers een korting aan op een jaarlijks lidmaatschap bij een fitnessschool. Volgens onderzoek houden mensen die betalen voor een lidmaatschap echter minder snel een langdurige gewoonte om te sporten. Betalen voor kortingen op fitnessabonnementen kan daarom niet kosteneffectief zijn. 

 

Gemak

Het gemak van een bedrijfsfitnessruimte kan de kans vergroten dat werknemers daadwerkelijk gaan sporten. Het is niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken om naar een sportschool te gaan na een lange dag werken. Als je de kans krijgt om te trainen bij het bedrijf waar je werkt is het eenvoudiger om sport in te passen in een druk dagelijks schema.

 

Voordelen voor werknemer

 

Verbetering van productiviteit

Als je regelmatig traint ervaar je meer voordelen dan alleen gewichtsverlies en in vorm blijven. Het doen van oefeningen helpt je alle aspecten in je leven te verbeteren, inclusief productiviteit op je werk. Als je alert en productief bent op je werk zul je je werk sneller doen en maak je eerder kans op een promotie. Als je niet regelmatig oefent kun je je gezondheid en je baan op het spel zetten.

 

Alertheid en energie

Een manier waarop trainen je productiviteit verhoogt is het optimaliseren van je alertheid. Als je oefeningen doet verhoog je ook de bloedstroom naar je hersenen. Daardoor kan je bewustzijn vergroten en dat zorgt ervoor dat je sneller een volgend groot project aan kunt pakken. Het doen van oefeningen kan je ook meer energie geven. Daardoor word je wakkerder op je werk. Als je ergens bovenop zit voer je je werk gegarandeerd beter en naar vermogen uit. Heb je geen tijd om dagelijks een volledige cardio training uit te voeren, verander dan kleine dingen om je dagelijkse doelen te bereiken. Ga bijvoorbeeld wandelen tijdens de lunchpauze of neem de trap in plaats van een lift.

 

Optimale lichamelijke gezondheid

Als je optimaal lichamelijk gezond bent zal je algehele werkvermogen verbeteren. Niet alleen zal je lichaamsgewicht verminderen en loop je minder risico op hart- en vaatziekten, maar je krijgt ook meer uithoudingsvermogen. Daardoor kun je beter voldoen aan de fysieke eisen van je baan. Dit vermindert ook het risico op letsel op je werk en het stelt je beter in staat om te voldoen aan de dagelijkse verwachtingen. Zorg er voor dat je minstens 30 minuten oefeningen doet, maximaal vijf dagen per week.

 

Verbeterde geestelijke gezondheid

Een andere manier om productiever te zijn op je werk is het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Regelmatig oefeningen doen zorgt ervoor dat je gevoelens van angst en depressie beperkt worden. Als je oefent komt er serotonine vrij in je hersenen en dat helpt je je beter te voelen en je algehele gemoedstoestand te verbeteren. Serotonine is een neurotransmitter die berichten naar je lichaam stuurt en je stemming en emoties te stimuleert. Daardoor is het eenvoudiger om te gaan met stress op je werk. Regelmatig trainen kan je ook helpen beter om te gaan met stress op de werkvloer. Wanneer je constructief kunt omgaan met stress kan dat leiden tot betere relaties met collega’s en dat kan je een veiliger toekomst bieden bij je werkgever.

 

Preventie van ziekte

Regelmatige lichaamsbeweging door ‘powerwalking’, hardlopen, gewichtheffen, zwemmen en joggen kan het risico verminderen om bepaalde ziektes te ontwikkelen. Daardoor heb je minder ziektedagen op je werk. Met een verbeterd immuunsysteem minimaliseer je je kansen om griep te krijgen en verkoudheden te ontwikkelen. Oefeningen verminderen bovendien de ontwikkeling van type 2 diabetes, obesitas, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Die kunnen allemaal van invloed zijn op je productiviteit.

 

 

Fitnesskoerier - de partner voor het inrichten van uw bedrijfsfitness

 

Fitnesskoerier is de perfecte partner voor het inrichten van je eigen bedrijfsfitnessruimte. Van rubberen sportvloer en fitnessmaterialen zoals stangen en gewichten tot semi-commerciele cardio- en krachtapparatuur welke perfect afgestemd zijn op het gebruik binnen een bedrijfsfitnessruimte, wij leveren het allemaal. Graag maken wij samen met u een offerte op maat op basis van uw wensen en eisen.

Ben je op zoek naar krachtapparaten welke van commerciele kwaliteit zijn, dus gemaakt zijn om te worden ingezet in een bedrijfsfitness, maar welke aan de andere kant aanzienlijk betaalbaarder zijn dan de gevestige merken zoals Life Fitness of Technogym, dan hebben wij de perfecte serie krachtapparaten van Body-Solid, de ProClubline Series II krachtapparaten. Klik hier om deze fantastische krachtapparaten te bekijken.

 

Meer informatie? Neem dan contact met ons op per e-mail ([email protected]) of via de telefoon op +31-(0)24-6451309 op werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur.Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »