Roman Chair

5 Producten
Body-Solid GRCH322 Roman Chair
€449,00 €375,00
-16%

Body-Solid GRCH322 Roman Chair

Om de buikspieren, obliques, onderrug, bilspieren en hamstrings te trainen is er eigenlijk maar één echte oefening - de hyperextension. Met de Body-Solid GRCH322 Roman Chair kunt u deze fantastische oefening perfect uitvoeren.

Body-Solid GHYP345 Hyperextension Bench
€349,00 €329,00
-6%

Body-Solid GHYP345 Hyperextension Bench

Train de onderrug en de oblique spieren met een perfecte hoek van 45° voor een ultieme ontwikkeling van deze spieren. Versterk de onderkant van uw rug veilig en comfortabel met de sterkste hyperextension beschikbaar.

PowerLine PCH24X Roman Chair
€219,00 €199,00
-9%

PowerLine PCH24X Roman Chair

Met de Powerline PCH24X Roman Chair/ Back Hyperextension kunt u de buikspieren, rugspieren, gluteus maximus en hamstrings trainen in het comfort en de veiligheid binnen uw eigen huis.

Best Fitness BFHYP10 Ab Board Hyperextension
€199,00 €185,00
-7%

Best Fitness BFHYP10 Ab Board Hyperextension

Neem uw dagelijkse coretraining en draai deze een paar graden omhoog (of omlaag). De Best Fitness BFHYP10 Ab Board Hyperextension combineert de twee populairste coretrainingen, namelijk de ab crunch en de hyperextension voor de rug, in een eenvoudig ...

PowerLine PHYP200X Hyperextension
€299,00 €289,00
-3%

PowerLine PHYP200X Hyperextension

Train de onderrug en de oblique spieren met een perfecte hoek van 45° voor een ultieme ontwikkeling van deze spieren met de Powerline PHYP200X Hyperextension.


Een Roman Chair is een trainingsapparaat welke met name wordt gebruikt voor hyperextensions van de lage rug en het overall sterker maken van je torso door het versterken van je buik (en core) spieren. Een Roman Chair bestaat grof gezegd uit een zacht kussen en beenrollen. De hoogte en afstand tussen dit kussen en de beenrollen kan worden aangepast zodat de Roman Chair aan iedere persoon en aan iedere oefening kan worden aangepast. De meeste Roman Chairs kunnen ook in verschillende hoeken worden ingesteld zodat de intensiteit van de oefening kan worden aangepast.

Het is natuurlijk afhankelijk van de oefening welke je uitvoert, welke spieren met name worden aangesproken door de Roman Chair, maar doorgaans kan je zeggen dat je met de Roman Chair met name de buikspieren, rug, torso en zelfs de grote bilspieren (gluten) traint.

Een Roman Chair wordt ook dikwijls een Hyperextension genoemd, dit vanwege de beweging welke op een Roman Chair wordt uitgevoerd (het uitstrekken van de onderrug). Aangezien je spieren in je torso bij iedere oefening op een Roman Chair intensief worden aangesproken, is de Roman Chair een zeer goede keuze bij het sterker maken van de core-spieren.

Van sit-ups tot leg lifts en back extensions, er zijn vele mogelijke oefeningen welke kunnen worden uitgevoerd op een Roman Chair. Reverse sit-ups zijn eenvoudig uit te voeren en vormen een erg goede oefening voor zowel je rug- als buikspieren.