Review | Schwinn AirDyne AD6

Review: Schwinn® AirDyne AD6 – HIIT trainer

Schwinn AirDyne AD6Het concept van de Schwinn AirDyne

 

Naast een training van het onderlichaam, biedt het Schwinn® AirDyne concept met de oscillerende handvaten concept de atleten ook een uitdagende workout van het bovenlichaam. Het trainen op een Schwinn AirDyne mag dus gerust een Total body workout worden genoemd.

Het bewegende stuur van de Schwinn AirDyne AD6 geeft weerstand in beide richtingen (push en pull). Tijdens de trekkende beweging naar het lichaam toe (de pull) isoleer je met name de rugspieren en tijdens de stotende beweging (de push) activeer je met name de borstspieren en de triceps. Door de beweging met meer kracht uit te voeren, wordt de weerstand vergroot, waardoor de training nog intensiever zal worden. Ook de pedalen van de AirDyne bieden weerstand in beide richtingen, zodat de workout zich ook richt op alle grote spiergroepen in de benen (wederom een push en pull effect).

De pedalen en het stuur onafhankelijk of gelijktijdig worden gebruikt. Wanneer je de voeten op de voetsteun plaatst, kan je jezelf concentreren op het bovenlichaam of laat het stuur los en gebruik enkel je benen om jezelf te richten op het onderlichaam.


De oneindige luchtweerstand


Het weerstandsysteem van de Schwinn AirDyne AD6 is fundamenteel anders dan de systemen welke je ziet bij vrijwel alle andere soorten hometrainers, spinbikes of crosstrainers. De meeste fitnessapparaten maken gebruik van wrijving (verouderd systeem) of magneten om de gewenste weerstand te leveren. De Schwinn AirDyne AD6 maakt echter gebruikt van een soort grote ventilator om luchtweerstand te creëren. Hoe harder de schoepen van deze ventilator ronddraaien, des te meer weerstand ondervinden deze schoepen door de lucht. Dus: hoe harder je trapt, des te groter zal de weerstand worden.


Schwinn® kwaliteit


De Schwinn AD6 AirDyne kenmerkt zich door een zeer solide constructie, welke wordt ondersteunt door een uitstekende garantie: 2 jaar volledige garantie, op alles: onderdelen en arbeid.
  

Compatibel met draadloze hartslagmeters


In tegenstelling tot de Schwinn® AirDyne® AD2, bevat het AD6 model wel mogelijkheden voor een draadloze meting van de hartslag. Over het algemeen beschikken standaard hometrainers over handsensoren voor het lezen van de hartslag. Het nadeel hiervan is dat je dus altijd de handvaten vast moet houden en op de tweede plaats is de meting via handsensoren zeer onnauwkeurig, al helemaal gezien het feit dat de Schwinn AirDyne AD6 bewegende handvaten heeft. Daarom beschikt dit model niet over handsensoren, maar wel over een ingebouwde telemetrische hartslagontvanger welke is ontworpen om samen te werken met draadloze borstbanden welke polar-compatible zijn. Deze borstbanden zijn nauwkeurig en zorgen ervoor dat je hartslag draadloos wordt doorgestuurd aan de console waarop je eenvoudig de informatie kunt aflezen.