Proform Tour de France

ProForm Tour de France Centennial

ProForm Tour de FranceDe ProForm Tour de France Centennial Indoor Bike wordt aangekondigd als "de ultieme endurance trainer." Deze fiets werd ontwikkeld met de Tour de France organisatoren en is de officiële indoor trainingsfiets voor de beroemde race.


De ProForm Tour de France spinbike heeft 30 versnellingen en is ontworpen om het gevoel van een echte racefiets te simuleren. Andere zeer mooie features van deze indoor bike zijn de 20% incline en decline hellingshoek, de simulatie van de echte routes uit de Tour de France en de mogelijkheid onbeperkt trainingen te downloaden.


Proform heeft heel erg zijn best gedaan om een een spinbike te maken welke leuk en spannend is om te gebruiken en we moeten zeggen: daar is ProForm zeker in geslaagd! Hoewel de allereerste versie van de Tour de France spinbike wat kinderfoutjes aan het licht bracht, zijn deze bij de huidige versie allemaal de wereld uit geholpen.


De iFit Live integratie is zeer goed uitgevoerd en zorgt ervoor dat het je heel wat minder moeite kost om een paar uurtjes door te brengen op deze Proform indoor bike. De opname van een versnellingssysteem waarbij de shifters op het stuur zijn gemonteerd is een hele leuke en unieke functie. De versnellingen worden verzet door op de shifters aan het stuur te klikken, eigenlijk zoals dit ook bij luxe sportwagens het geval is.


Deze nieuwe ProForm Tour de France Centennial spinbike is een geweldige combinatie van techniek, coaching en entertainment. Een spinbike welke boordevol innovatieve functies zit en simpelweg geweldig is! Let echter altijd goed op, al helemaal als je een 2de hands Tour de France spinbike zou willen aanschaffen: de eerste generatie uit 2011 was een flop en vertoonde zoveel problemen, dat veel winkel de verkoop hebben gestaakt. Echter, vanaf de 2e generatie uit 2012, welke in 2015 van een software upgrade is voorzien, geldt dit zeker niet! Deze laatste Tour de France indoor bike is gewoon een fantastisch apparaat boordevol functies en mogelijkheden.


Sterke punten van de ProForm Tour de France - versie 2015


  • Realistische versnellingen: in tegenstelling tot een traditionele spinbike voelt de ProForm Tour de France als een echte racefiets welke is voorzien van 3 tandwielen voor en 10 tandwielen achter (tezamen 30 versnellingen)
  • Elektronische hellingshoek: de hellingshoek welke tot 20 graden gaat is één van onze favoriete functies op de Tour de France spinbike. De fiets zal automatisch de helling aanpassen op basis van de route die wordt gefietst. Je kan kiezen uit 24 echte Tour de France routes welke zijn voorgeprogrammeerd of maak zelf een unieke route met de Google Maps-app.
  • Groot kleuren touch-screen: De ProForm Tour de France indoor bike is uitgevoerd met een groot 7 inch full-colour touch screen.
  • iFit live: deze Proform Tour de France indoor bike heeft reeds een groot aantal ingebouwde routes en programma’s, maar het toevoegen van een iFit lidmaatschap maakt echt een verschil. Zo kan je bijvoorbeeld dagelijks nieuwe workouts downloaden.
  • Goed verstelbaar zadel: het zadel is zowel horizontaal als verticaal goed verstelbaar en dat maakt deze spinbike ook geschikt voor de langere personen onder ons.
  • Goed in hoogte verstelbaar stuur voor een ergonomische positie
  • Draadloze Hartslagsysteem
  • Zeer hoog belastbaar: het maximale gebruikersgewicht bedraagt maar liefst 160 kg! Dat geeft wel duidelijk weer dat  het een zeer degelijk apparaat betreft.

Bekijk de Tour de France op Fitnesskoerier.nl