Life Fitness T5 loopband - review

Review: Life Fitness T5 loopband

Life Fitness T5De Life Fitness T5 loopband is opgebouwd uit een voortreffelijke basis (de eigenlijke loopband) en de keuze uit 2 consoles (computers): de GO of de TRACK+ console. Ongeacht welke console je ook kiest, het topmodel, de T5 loopband van Life Fitness, zal je een ongekende kwaliteit bieden (zo goed als commerciële sportschoolkwaliteit), een fantastische schokdemping, een hellingshoek tot 15%, energiebesparende functies en een zeer groot oppervlakte geschikt voor de meest serieuze hardlopers van iedere lengte!


De GO console  is de meest basic console van de twee consoles, maar zelf dan is de GO console een zeer goede en prettige trainingscomputer. Deze GO console heeft 13 trainingsprogramma’s waaronder drie klassieke, twee geavanceerde trainingen en drie doelgerichte workouts. Daarnaast heeft de GO console maar liefst 5 HeartSync™ hartslaggestuurde programma’s.

De console van de Life Fitness T5 GO loopband biedt aan 2 gebruikers de mogelijkheid profielen op te slaan, waardoor je met het GoSystem™ Quick Start systeem altijd snel je eigen programma’s bij de hand hebt met jouw eigen voorkeursinstellingen voor lopen, joggen en rennen.


Ben je op zoek naar meer mogelijkheden, gebruikersprofielen en apps? Dan is de Life Fitness T5 Loopband met TRACK+ console de juiste keuze. De TRACK+ console heeft Bluetooth connectiviteit waardoor deze verbinding kan maken met je smartphone of tablet. Je krijgt hiermee toegang tot gepersonaliseerde workouts, real-time tracking en fitnessapps van derden.

Life Fitness T5 loopband – sterke punten

  • Uitmuntende kwaliteit: de Life Fitness T5 loopband ziet er geweldig goed uit en is kwalitatief bijna te vergelijken met de commerciële modellen welke je in de sportschool terug ziet. De T5 loopband is net zoals in de sportschool volledig onderhoudsvrij; het plaat onder de band hoeft dus niet periodiek gesmeerd te worden. De motor is erg stil en de loopband is voorzien van draadloze hartslagmeting. Met name de demping is van een ongekend niveau.
  • Energiezuinig: waarom betalen voor stroom welke je eigenlijk helemaal niet gebruikt? 2 slimme eigenschappen van de Life Fitness T5 loopband zorgen ervoor dat deze loopband erg energiebewust is. 1) Als de loopband is aangesloten op het stroomnetwerk maar niet wordt gebruikt, verminderd de loopband haar energieconsumptie automatisch met 90%. 2) De motor past zich aan het gewicht van de gebruiker aan. Dat betekent feitelijk: hoe lichter de gebruiker is, des te minder capaciteit zal de motor gebruiken. Dus tenzij je 180 kilo weegt, zal de loopband nooit de maximale capaciteit gebruiken waarmee fors op elektriciteit wordt bespaard.
  • Loopoppervlakte met instelbare demping: De Life Fitness T5 loopband heeft een loopoppervlakte met een lengte van 60 inch (152 cm) is extra breed met een breedte van 22 inch (55 cm). De schokken worden gedempt door middel van de LifeSpring™ schokdempers – dezelfde technologie als wordt gebruikt in een Chevrolette Corvette en treinstellen. In tegenstelling tot rubber en schuimrubber, zullen deze veren nooit defect kunnen raken. Deze sublieme schokdemping van de T5 loopband kan ingesteld worden in drie standen waardoor lopers naar eigen behoefte de demping kunnen instellen.
  • Console / trainingscomputer:  de console van de Life Fitness T5 loopband is erg indrukwekkend. Op de eerste plaats, is het erg intuïtief in gebruik, het wijst zichzelf bijna vanzelf. Daarnaast zijn wij erg te spreken over de programma’s. Ook al lijkt het met 13 programma’s erg beperkt, Life Fitness is er in geslaagd een zeer goede verzameling programma’s aan te bieden welke kwalitatief zeer hoogstaand zijn. Er zijn loopbanden met veel meer programma’s, echter deze zijn doorgaans niet zo effectief en van hoogstaande kwaliteit als de programma’s van de Life Fitness T5 GO console. De TRACK+ console van de Life Fitness T5 is de beste keuze voor de serieuze atleten – en voor iedereen die de mogelijkheid wilt hebben om gebruik te maken van apps op de smartphone of tablet. De TRACK+ console heeft 4 in plaats van 2 gebruikersprofielen en beschikt ook over 16 ingebouwde programma’s.
  • Hartslagmeting: de Life Fitness T5 Loopband is voorzien van zowel hartslagmeting in de handvaten alsmede een draadloze hartslagontvanger en draadloze borstband. De T5 loopband beschikt over meerdere HRC (Hartslaggestuurde programma’s) waarbij de loopband reageert op het lichaam en op basis van de hartslag de intensiteit bij kan sturen.
  • De Motor: iedere Life Fitness Loopband wordt aangedreven door een erg stille MagnaDrive™ motorsysteem. Dit slimme systeem past de vermogensbehoefte automatisch aan het gewicht van de gebruiker aan waardoor je nooit meer zal verbruiken dan nodig is. Met zijn 3 PK continu vermogen is de motor in staat ook op hogere snelheden feilloos te werken en is deze bestand tegen het gebruik van meerdere gebruikers op een dag. Life Fitness weet dat haar motoren wellicht de beste ter wereld zijn en geeft dan ook 10 jaar garantie op de motor. Voor de meeste gebruikers geldt echter dat de motor in de praktijk veel langer dan 10 jaar mee zal gaan.
  • Hellingshoek: de T5 loopband kan in een hoek van maximaal 15% worden gezet. Dit is aanpasbaar in stappen van 0,5%
  • De garantievoorwaarden: De garantievoorwaarden van Life Fitness laten duidelijk zien dat Life Fitness erg veel vertrouwen in de kwaliteit van haar apparaten heeft: een levenslange garantie op het frame en schokdempingssysteem, 10 jaar garantie op de motor en 5 jaar op overige zaken (electronische  en mechanische delen).

Life Fitness T5 loopband – ons oordeel

De Life Fitness T5 loopband is een winnende combinatie van vorm en functie. We zijn met name fan van de zeer hoogstaande demping en de perfecte hartslaggestuurde programma’s.  Uiteraard is het ook een plus dat de T5 zeer zuinig is met energie.


Ondanks dat geen kleine uitgave is, kunnen wij de T5 toch van harte aanbevelen aan de meeste kopers. Deze loopband is iedere euro van zijn aankoopprijs waard. De kwaliteit is van bijna commercieel niveau en vanwege het bedieningsgemak en de goede elektronische hellingshoek zal bijna iedereen weg zijn van deze loopband.


Echter, de serieuzere hardloper zal na een tijdje uitgekeken zijn op de 13 programma’s. Voor deze doelgroep adviseren wij dan ook echt de T5 loopband met de TRACK+ console waarmee de mogelijkheden in feite eindeloos worden.
 

Ga snel naar de Life Fitness T5 loopband op Fitnesskoerier.nl. Klik hier voor de Life Fitness T5 GO loopband. Klik hier voor de Life Fitness T5 TRACK+ loopband.