Life Fitness F1 Smart - Review

Review – Life Fitness F1 Smart Loopband

Life Fitness F1 SmartDe Life Fitness F1 loopband, de F1 Smart, combineert perfecte ergonomie met een zeer goed pakket ingebouwde trainingsprogramma’s. De mogelijkheden zijn echter onbeperkt: doordat je toegang krijgt tot de LFConnect website, ben je in staat om online zelf programma’s samen te stellen en creëren, waarna je deze zelf samengestelde programma’s met een USB simpelweg in je F1 Smart loopband laadt. De LFConnect website biedt ook een “buddy programma” om je kansen om te slagen in het bereiken van je doelstellingen te vergroten.


Afmetingen: de Life Fitness F1 Smart loopband heeft een loopoppervlakte van 140 x 51 cm. Dit maakt de loopband zeer geschikt voor wandelen en joggen, maar is voor de lange serieuze hardloper wellicht net wat aan de korte kant.  


Doordat de F1 Smart loopband volledig opklapbaar is, neemt de loopband weinig ruimte in beslag wanneer deze niet wordt gebruikt. Doordat de loopband in opgeklapte toestand verrijdbaar is, kan je deze ook zeer eenvoudig verplaatsen, ook al weeg de loopband in totaal circa 118! Kg. De loopband heeft een maximaal gebruikersgewicht van 137 kg.


Het ontwikkelen en fabriceren van een duurzame en fijne loopband is niet makkelijk. Life Fitness is echter één van de weinige merken welke hier keer op keer wel in slagen.


De kwaliteit blijkt ook al uit de montage: Life Fitness heeft alles vreselijk goed doordacht, waardoor de montage een peulenschil is en de loopband binnen 15 minuutjes al gebruiksklaar kan zijn. De constructie zit erg goed in elkaar en alles is logisch en goed uitgedacht.

De sterke punten van de F1 Smart Loopband

  • Algehele kwaliteit: De F1 Smart is een opklapbare loopband voor thuisgebruik, echter is deze ontwikkeld volgens dezelfde biomechanische maatstaven waardoor Life Fitness de leider is op het gebied van commerciële professionele loopbanden. Dit model heeft een elektronische hellingshoek en doet qua duurzaamheid nauwelijks onder voor de niet opklapbare varianten. Het feit dat Life Fitness 10! Jaar garantie op de motor geeft, 5 jaar op onderdelen en levenslang op het frame spreekt boekdelen.
  • Hellingshoek: verstevig je spieren en breng je verbranding in een stroomversnelling met een elektronische hellingshoek welke tot wel 15% incline gaat! Deze hoek kan worden verstel in stappen van 0,5%. De console kan ook jouw 3 favoriete hellingstanden opslaan zodat je deze altijd weer snel kunt oproepen.
  • Hartslagmeting: de Life Fitness F1 Smart loopband wordt geleverd met een draadloze borstband voor een nauwkeurige meting van je hartslag. Train binnen de meest optimale hartslagzones voor optimaal resultaat.
  • De console: de F1 Smart loopband is voorzien van een console (computer) voorzien van een opbergvak voor accessoires en handige  beker houders welke ook nog eens vaatwasmachinebestendig zijn. De basis programma’s zijn van erg goede kwaliteit (heuvel, handmatig, willekeurig, vetverbranding en cardio) en er is ook een fitnesstest aanwezig. Je bent echter niet beperkt tot deze programma’s omdat je eindeloos zelf programma’s kunt creëren via de LFConnect website.
  • FlexDeck demping: vergeleken met andere loopbanden, kan de F smart de impact op je gewrichten verminderen met wel 30%! De gepatenteerde FlexDeck schokdemping zorgt ervoor dat  je langer kunt rennen en minimaliseert tegelijkertijd de kans op blessures. Dit is overigens hetzelfde dempingsysteem dat je ook terug vindt op de  duurdere modellen van Life Fitness.
  • De motor: De Life Fitness F1 loopbanden worden aangedreven door de MagnaDrive™ motoren. Deze motoren zijn bovengemiddeld stil en zeer  geschikt voor loopbanden voor thuisgebruik. Het  vermogen van 2,5 pk continu is meer dan voldoende voor de meeste gebruikers, maar de echte fanatieke hardloper zal wellicht beter uit de voeten kunnen met  de 3 PK motor van de Life Fitness F3 loopband. Life Fitness geeft 10 jaar garantie op haar motoren.
  • Zuinig met energie: De Life Fitness F1 Smart loopband is dusdanig ontworpen dat de loopband automatisch haar stroombehoefte verlaagt zodra de gebruiker een pauze neemt. Daarnaast is de F1 voorzien van een slimme motor: hoe lichter de gebruiker, des te minder vermogen zal de motor aanspreken. Het heeft immers geen nut energie te verbruiken welke je niet nodig hebt.
  • Garantie: de F1 Smart heeft een levenslange garantie op het frame en schokdemping. Op de motor wordt een ongekende 10 jaar! Garantie gegeven en op overige onderdelen 5 jaar.

Life Fitness F1 Smart loopband - eindoordeel

De Life Fitness F1 Smart Loopband is een fantastische optie voor de meeste wandelaars en recreatieve hardloper die op zoek zijn naar een opvouwbare loopband. Voor deze prijs, ga je zeer waarschijnlijk geen betere loopband vinden, welke ook is voorzien  van draadloze hartslagmeting, 15% incline, onbeperkte programmeermogelijkheden en met name: duurzaamheid! Daarnaast is de F1 voorzien van een sublieme schokdemping. Ben je echter een wat langere serieuze hardloper, dan is een loopband met een wat langer loopoppervlakte wellicht een  betere keuze. Voor alle anderen: de F1 is wellicht de beste keuze die je kunt maken.


De upgrade van de F1 is de Life Fitness F3 loopband. Het loopoppervlakte is net zo groot, maar de Life Fitness F3 heeft wat meer vermogen (3 pk continu), is hoger belastbaar (tot 159 kg) en je hebt de keuze uit 2 consoles, waaronder de Track+ console met tablet/smartphone koppeling.