Bowflex Max Trainer M5 - Review

Review: de Bowflex Max Trainer M5

 

Bowflex Max Trainer M5De Max Trainer M5 is het topmodel van de Max Trainer serie van Bowflex. Dit model, welke een prijs heeft van 2099 euro, heeft een maximale belasting van 136 kg (300 lbs) en biedt een totaal uniek design en concept welke een toename in verbranding beloofd van 250% en een activatie van het bovenlichaam welke 80% hoger ligt ten opzicht van traditionele cardio fitnessapparaten.

 

De Max Trainer M5 van Bowflex kan je ook helpen om 280 calorieën te verbranden in slechts 14 minuten. Uiteraard kan je de grenzen verleggen en een workout van 30 minuten volgen, zodat je zelfs nog een dubbele hoeveelheid calorieën kan verbranden. Wanneer je dus op zoek bent naar een maximaal resultaat, maar beschik je niet over veel beschikbare vrije tijd? Dan is de Max Trainer van Bowflex de perfecte keuze om je doelstellingen te bereiken.

 

Net zoals het geval is bij de Max Trainer M3, is er bij de Max Trainer M5 vrijwel geen sprake van belastingen op de gewrichten (impact), dus het trainen met de Max Trainer garandeert dat je gewrichten 200% minder belast zullen worden dan het geval is bij het lopen op een loopband.

 

De Max Trainer M5 biedt 16 verschillende weerstanden om uit te kiezen, welke handmatig kunnen worden aangepast via de handgrepen, terwijl de “target zone en burn rate” indicator weergeeft hoeveel calorieën je per minuut verbrandt. Dit display stelt je in staat om het niveau aan te passen zodat je binnen je doelen kunt trainen en daarnaast werkt de inzage in calorie verbruik erg motiverend!

 

De Max Trainer M5 is voorzien van een verlicht LCD display met 8 ingebouwde programma’s, waaronder de opties Max Interval, Smart Max Interval, Calorie Burn, Fat Burn, Fitness Test en meer. Om je voortgang in de gaten te houden, verstrekt Bowflex ook een gratis App, de MaxTrainer® app, welke beschikbaar is voor zowel Apple iOS en Adroid apparaten. Met de van Bluetooth voorziene console kunnen de gebruikers makkelijk hun workouts opslaan en synchroniseren met deze gratis App.

 

Om je hartslag te meten, kan je gebruik maken van de meegeleverde draadloze borstband of van de hartslagsensoren in de handvaten. De borstband verdiend de voorkeur omdat dit nauwkeuriger is en je niet verplicht bent de vaste handvaten te gebruiken, zodat je ook het bovenlichaam optimaal kan activeren. Anders features van het display zijn: een bekerhouder en een opzetrandje waar je bijvoorbeeld een tablet op kan plaatsen. Dit model is niet voorzien van een audio aansluiting.

Onze favoriete kenmerken van de Max Trainer M5

Enkele van onze meest favoriete kenmerken van de Max Trainer M5 zijn:


  • De 16 verschillende weerstandniveaus zorgen ervoor dat het trainen op de M5 voor iedereen uitdagend is
  • Behalve het werken aan conditie en uithouding, biedt de Max Trainer M5 ook de mogelijkheid om kracht in het bovenlichaam te ontwikkelen
  • Naast de hartslagsensoren is de Max Trainer M5 voorzien van een draadloze hartslagontvanger en wordt de draadloze hartslagzender, de borstband, standaard mee geleverd.
  • Bluetooth 4.0 compatible display, waarmee je jouw eigen persoonlijke data kan opslaan in een mobiele app
  • Een indrukwekkend display dat je continu op de hoogte houdt over de intensiteit, calorieverbruik en meer.

Bowflex Max Trainer M5 – het oordeel

Bowflex is met de Max Trainer een echte pionier in de fitnesswereld en is erin geslaagd een apparaat te ontwikkelen welke in staat is meerdere fitnessdoelen gelijktijdig te realiseren. Kies uit één van de verschillende fitnessdoelstellingen, duurtraining, traplopen, calorie verbruik, vetverbranding en meer. Om een maximum hoeveelheid calorieën te verbranden, ga dan voor de Interval Training opties: Max Interval en Smart Max. OM het beste resultaat te bereiken, blijf dan niet van programma’s wisselen, maar kies 2 tot 3 programma’s welke voor jou het beste werken en voer deze consequent en met maximale inzet uit. Je zal zien dat ook jij dan snel goede resultaten zal bereiken.


Hoewel de Max Trainer M5 zeker geen eenvoudige training biedt, zijn er toch meer dan voldoende weerstandsniveaus en programma’s voor beginners. Hoewel de M5 geen goedkoop apparaat is, is de Max Trainer M5 zijn gewicht echt in goud waard! Duurzaam, uitdagend, dynamisch en effectief: je zal zeker tevreden zijn over dit apparaat en je zal zeker te spreken zijn hoe makkelijk alles aanpasbaar is zodat het apparaat door het hele gezin kan worden gebruikt. Een ander groot voordeel, is dat de Max Trainer M5 maar weinig vloeroppervlakte inneemt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de grote lompe crosstrainers en loopbanden en daarom kan eigenlijk iedereen wel een plekje vinden om de Max Trainer neer te zetten.


Als je klaar bent voor de ultieme trainingservaring met de snelste potentiële resultaten, geef de Max Trainer M5 dan een kans en je fysieke gesteldheid zal je dankbaar zijn!


De Bowflex Max Trainer M5 online bestellen? KLIK HIER